Preskoči navigacijo

Programiranje in simulacija

MODUS prinaša zmogljiv nabor funkcij za programiranje tako offline kot na KMS in s podporo enostavnega vmesnika, ki pomaga pri izvajanju najboljših praks merjenja.

Pregled možnosti programiranja

MODUS ponuja celovito zbirko tridimenzionalnih merilno-tehničnih funkcij, ki so na voljo prek intuitivnega uporabniškega vmesnika s polnim grafičnim prikazom merilnih rutin.

Čarovniki so hitro in enostavno orodje za določanje vsakodnevnih merilnih nalog in skrbijo za uveljavljanje dobrih praks, brez potrebe po posebnih programerskih veščinah.

Ključne lastnosti

  • Merjenje s proženjem na dotik, 3- in 5-osno skeniranje – MODUS omogoča uporabo celotne ponudbe merilnih sistemov Renishaw v različnih merilnih načinih. Zvezne poti skeniranja pomagajo pri izčrpni analizi oblike značilnosti.
  • Fleksibilno programiranje delov – programe je mogoče ustvarjati offline iz podatkov CAD-modelov, ali pa v načinu učenja z joystickom koordinatnega merilnega stroja.
  • Ekspertni merilno-tehnični pristop brez krivulje učenja – čarovniki povzemajo najboljše prakse pri merjenju, omogočajo hitro programiranje in imajo avtomatsko logiko za obnovitev v primeru napak.
  • Poravnavanje delov – od enostavnega poravnavanja 3-2-1 do zahtevnejšega poravnavanja prostih oblik z izbirnimi iteracijami in iskanjem najboljšega prilega.
  • Samodejno prepoznavanje značilnosti iz izmerjenih točk in ustvarjanje označenih CAD-značilnosti za vse definirane, izmerjene ali konstruirane značilnosti.
  • Grafično poročanje v realnem času zagotavlja takojšnji prikaz rezultatov na zaslonu z avtomatizirano postavitvijo strani.
  • Avtomatski izračun kota glave.
  • Razvoj in izvajanje uporabniških skriptov v Microsoft® Visual Basicu za vrhunsko fleksibilnost.
Točke iterativne poravnave v programu MODUSZaslonski posnetek prilagodljivega vmesnika MODUS

Offline programiranje in simulacija

Čas, ki ga porabite za programiranje na KMS, je čas, ko stroj ne meri. MODUS zagotavlja kompletno okolje za offline programiranje, v katerem uporabniki razvijajo in simulirajo programe. V koordinatni merilni stroj tako pride že pripravljen program, s čimer se občutno skrajšajo zastoji v delovanju KMS.

Funkcije offline programiranja

Takojšnje ustvarjanje programov

Merilne točke je mogoče neposredno uvoziti iz datoteke v program dela in nato hitro manipulirati z njimi. Točke je možno razvrščati po položaju, jih prilepiti in jih usmerjati po najbližji CAD-površini, ali pa jih enostavno urejati v grafičnem uporabniškem vmesniku za pomemben prihranek časa in naporov pri programiranju.

Petosne meritve s sistemom REVO

MODUS ima nabor ukazov s pripadajočimi čarovniki, ki so namenjeni določanju edinstvenih petosnih meritev, kot so skeniranje po vijačnici, skeniranje po krivulji in sledilno skeniranje.

Popolna simulacija

MODUS lahko na osnovi poznavanja modela izdelka, vpenjal in okolja KMS simulira vse merilne strategije, vključno s petosnimi skeni.

Zaslonski prikaz simulacije poti merilne glave v programu MODUS

Zaslonski posnetek meritve rotorja v progamu MODUS

Informacije o izdelkih za kontrolo na KMS