Preskoči navigacijo

Proizvodnja natančnih izdelkov

Od bistva našega posla za srce vaše proizvodnje

Naše rešitve za natančno proizvodnjo pomagajo podjetjem po vsem svetu pri obvladovanju novih izzivov v proizvodnji. Med omenjenimi izzivi je tudi vse večje povpraševanje po inovativnih novih izdelkih s kompleksnejšimi komponentami, zahtevnejšimi tehničnimi specifikacijami in krajšimi produktnimi življenjskimi cikli.

Industrijska merilna tehnika je že več kot 40 let jedro posla družbe Renishaw. Kot proizvajalci natančnih izdelkov smo morali sami razviti robustne rešitve za nadzor procesov, s katerimi naši kupci pridobijo gotovost v skladnost izdelkov s konstrukcijsko zasnovo in pravilen potek proizvodnih procesov. Rešitve za nadzor procesov dvigujejo dosegljivo stopnjo avtomatizacije v proizvodnji ter zmanjšujejo odvisnost od izkušenih operaterjev za ohranjanje kakovosti izdelkov. Sposobnost izdelovanja proizvodov z značilnostmi v ozkem tolerančnem pasu je v mnogih industrijah ključnega pomena za zmogljivost, estetiko in varnost končnih proizvodov. Naši industrijski merilni sistemi in senzorji zajemajo podatke, ki so potrebni za identifikacijo in obvladovanje virov variabilnosti, na ta način pa omogočajo izboljšanje produktivnosti z zmanjšanjem obsega dodelav, naročanja pri zunanjih izvajalcih in škarta.

Vsepovsod oglaševani trendi, kot je industrija 4.0, pričajo o rasti pametne proizvodnje in potrebi po povezanih proizvodnih delavnicah. Integracija fizičnih in digitalnih proizvodnih tehnologij z inteligentnimi senzorji in programsko opremo daje proizvajalcem odlično priložnost za razvoj procesov, ki zagotavljajo izboljšano produktivnost in procesno zmogljivost. Renishaw pomaga kupcem pri uspešni uvedbi pametne proizvodnje in avtomatizacije v obstoječe operativne procese in z obstoječo tehnologijo.

Smo tudi na čelu nedavnega razvoja na področju uporabe dodajalnih izdelovalnih tehnologij (AM, znane tudi kot 3D-tiskanje s kovino) v proizvodnji. Ta tehnologija omogoča novo raven funkcionalne sposobnosti in proizvodne zmogljivosti, saj v primerjavi s tradicionalnimi izdelovalnimi postopki ponuja več svobode pri konstruiranju.

Naša specializacija

Industrijska avtomatizacija

Robustna avtomatizacija je srce pametne proizvodnje, pametno odločanje pa je ključno za tovarne prihodnosti. Pri ustvarjanju avtomatiziranih procesov se zanašamo na podatke iz senzorjev in krmilnih sistemov. Zbiranje podatkov in informacij iz različnih področij poteka dela v proizvodnji omogoča sprejemanje odločitev za optimalen nadzor in s tem robustne in odzivne procese. Renishawovi preizkušeni in visokoponovljivi senzorji zagotavljajo zanesljive podatke o izdelkih, procesih in strojih.

Orodjarstvo

Množična proizvodnja natančnih komponent je v veliki meri odvisna od precizno obdelanih orodij. Življenjski cikli izdelkov se krčijo, dobavni roki za nova orodja pa so zato krajši kot kadar koli prej. Z nadzorom procesov so kritična orodja natančno izdelana že v prvem poskusu, proizvodnja pa je optimizirana za hitro dobavo novih izdelkov. AM omogoča izdelavo orodij z integriranimi in optimiziranimi hladilnimi kanali za hitro in ponovljivo proizvodnjo komponent.

Nadzor procesov in izboljšave proizvodnje

V naši ponudbi je vrsta rešitev za nadzor procesov in povezanih storitev, vključno s potrebnimi tehnologijami za nadzor ključnih spremenljivk procesa CNC-obdelave. Z izboljšanjem nadzora procesov se povečata procesna zmogljivost in produktivnost proizvodnih operacij.

Krmiljenje gibanj

Umerjanje strojev, monitoring in krmiljenje gibanj so nujni za proizvodnjo visokonatančnih izdelkov v procesih, ki jih je mogoče predvidljivo reproducirati za množično proizvodnjo.

Kako vam lahko pomagamo?

QC20-W na stroju DMG

Umerjanje

Naprave in programska oprema za točno pripravo kompleksnih večopravilnih obdelovalnih strojev in KMS.

Preberite študijo primera

NC4+ Blue

Nastavljanje in zaznavanje loma orodij

Sistemi za kontaktno in brezkontaktno nastavljanje orodij omogočajo zaznavanje obrabe rezalnih orodij in prilagajanje njihovemu stanju.

Preberite študijo primera

OMP40-2 za spletno trgovino

Merilni sistemi na strojih za medprocesni nadzor

Merilne glave za obdelovalne stroje se uporabljajo za pripravo komponent, nastavljanje orodij, meritve med cikli in kontrolo prvega izdelka v seriji, s tem pa omogočajo natančne obdelovalne procese.

Preberite študijo primera

Operater meri del na Equatorju v ZF Marine

Meritve v delavnici

Naš merilni sistem Equator™ omogoča visokoponovljive, temperaturno neobčutljive, vsestranske in programirljive meritve v delavnici.

Preberite študijo primera

REVO meri zobnik

Kontrola

Proizvajalci po vsem svetu se pri sledljivi kontroli najrazličnejših komponent zanašajo na merilne sisteme Renishaw za KMS.

Preberite študijo primera

Detajl na prerezu nosilca

Dodajalna izdelava

3D-tiskanje z različnimi kovinskimi prahovi za močne in lahke komponente v oblikah, ki niso uresničljive s konvencionalnimi izdelovalnimi tehnologijami.

Preberite študijo primera

Pasica spletnega mesta – ATOM DX™ z miniaturnimi komponentami

Dajalniki položaja

Interferometrični laserski dajalniki in optični dajalniki za visoko točnost na večjih razdaljah in tam, kjer je prostora malo.

Preberite študijo primera

Zhang Jian, vodilni inženir in tehnični direktor raziskovalnega oddelka NGTC

Ramanska spektroskopija

Za kontrolo sestave posebnih materialov in kakovosti površinskih prevlek komponent.

Več o tem

Ali želite izvedeti več o tem, kako vam lahko pomagamo?

Študije primerov iz proizvodnje natančnih izdelkov