Preskoči navigacijo

Diamantna tipala OPTiMUM™ za merilne aplikacije

Diamantna tipala OPTiMUM™ za merilne aplikacije prispevajo k visoki zmogljivosti skeniranja tudi v najzahtevnejših okoljih. Med njihovimi prednostmi sta tudi daljša življenjska doba in manj prekinitev zaradi ponovnega umerjanja in kontrole.

Zakaj tipala OPTiMUM z diamantno prevleko?

Program diamantnih tipal OPTiMUM je bil razvit posebej za merilne aplikacije, ki zahtevajo visoko obstojnost tipal proti obrabi.

Glavna prednost kroglic z diamantno prevleko je v tem, da ohranijo svojo okroglost in nimajo težav zaradi prijemanja materiala ali zgodnje obrabe pri skeniranju mehkih zlitin ali abrazivnih materialov.

S tem zagotavljajo številne koristi, vključno s podaljšano obstojnostjo ter manj prekinitvami obratovanja za ponovno umerjanje in kontrolo.

Stik z nami

Diamantna tipala izdelujemo po naročilu ter so na voljo z različnimi velikostmi navojev in z različnimi materiali stebel.

S kroglicami velikosti od 1,5 mm od 8 mm vam bomo pomagali poiskati rešitev za vaše potrebe na področju meritev.

Oddajte povpraševanje za diamantna tipala

Oglejte si naša diamantna tipala OPTiMUM med delovanjem


Odkrijte koristi diamantnih tipal OPTiMUM za vas

Izbor pravih tipal je ključnega pomena pri spopadanju z večino izzivov na področju kontrole. Dostopnost značilnosti na obdelovancu, čas kontrole in zmogljivost merilne glave – na vse to vpliva tipalo.

Glavna prednost naših kroglic z diamantno prevleko je v tem, da ohranijo svojo okroglost in da nimajo težav zaradi nalaganja materiala ali prezgodnje obrabe pri skeniranju abrazivnih materialov ali mehkih zlitin. S tem zagotavljajo številne koristi, vključno s podaljšano obstojnostjo ter manj prekinitvami obratovanja za ponovno umerjanje in kontrolo.

Renishaw ima bogato ponudbo tipal. Za več informacij si oglejte našo stran natančna tipala za merilne aplikacije.

Izognite se zgodnji obrabi tipal

Pri skeniranju trdih oz. abrazivnih površin lahko nastopi abrazivna obraba zaradi interakcij med materialom obdelovanca in materialom kroglice tipala.

Pri skeniranju z rubinastimi kroglicami lahko miniaturni delci ostankov ustvarijo fine raze na kroglici tipala in na površini obdelovanca.

Kroglice diamantnih tipal OPTiMUM so izjemno obstojne proti obrabi in ohranijo svojo obliko tudi po skeniranju abrazivnih površin.

Diamantno tipalo OPTiMUM™ med skeniranjem silicijevega karbida
Diamantno tipalo OPTiMUM™ med skeniranjem delovne površine jeklenega valja v bloku motorja Cosworth V10

Brez sprijemanja materiala

Pri skeniranju površine mehkih materialov, kot je aluminij, prihaja do sprijemanja materiala na kroglico tipala.

Pri skeniranju aluminija z rubinasto kroglico se materiala medsebojno privlačita in material prehaja z mehkejše na tršo površino. Aluminij se nalaga na površino rubinaste kroglice in ji spreminja obliko, zato je treba redno menjavati tipala.

Pri diamantnih tipalih OPTiMUM se material ne lepi na kroglico, kar se ga vseeno prime v manjših količinah, pa lahko preprosto obrišete.

Novi pogledi na preizkušanje materialov. Kaj v resnici vemo?

Izbiramo lahko med različnimi materiali za kroglice, toda ali v resnici vemo, kateri se bo najbolje obnesel pri skeniranju?

Pri Renishawu se zavedamo, da je izbor pravega tipala zelo pomemben za aplikacije skeniranja, prav zato pa je za nas tako pomembno preizkušanje materialov.

Naša ekipa se intenzivno ukvarja s preizkusi na znanih težavnih materialih. Če imate težave s skeniranjem določenega materiala, vam lahko pomagajo naši hišni strokovnjaki.

Ali imate težave zaradi nalaganja materiala na kroglico ali zaradi obrabe pri skeniranju titana?

Opravili smo več poskusov s skeniranjem stružene titanove zlitine Ti64.

Izbrali smo neprekinjen 5000-metrski test tipal s kroglico iz rubina in silicijevega nitrida oz. tipal z diamantno konico OPTiMUM. Z enotočkovnim skeniranjem in meritvijo točke Z na vsakih 50 m smo preverjali, ali je prišlo do nalaganja materiala ali obrabe.

Najboljše rezultate pričakovano dajejo tipala z rubinasto kroglico in diamantna tipala OPTiMUM, dosežena pa je bila tudi pričakovana zmogljivost KMS. Pri silicijevem nitridu se je že od začetka pokazala nizka stopnja obrabe, ki se je nadaljevala do konca testa.

Sprejemljiva rešitev za skeniranje v teh testnih pogojih so torej rubinasta tipala in diamantna tipala OPTiMUM.

Preizkusi s skeniranjem titanove zlitine Ti64

Ali imate težave s skeniranjem eloksiranega aluminija?

Preizkusi s skeniranjem eloksiranega aluminija

Da bi preverili utrjena prepričanja, smo opravili preizkuse s sledilnim skeniranjem na ekstrudirani, strojno obdelani in AA15 eloksirani aluminijevi zlitini 6082.

Izbrali smo neprekinjeni 5000-metrski test tipal s kroglico iz rubina, silicijevega nitrida oz. tipal z diamantno konico OPTiMUM. Z enotočkovnim skeniranjem in meritvijo točke Z na vsakih 50 m smo preverjali, ali je prišlo do nalaganja materiala ali obrabe.

Na tej dolžini so se dobro izkazali vsi trije materiali; rahla obraba znotraj pričakovane zmogljivosti KMS je bila ugotovljena pri silicijevem nitridu.

Priporočljiva rešitev za skeniranje v teh testnih pogojih so torej tipala s kroglico iz rubina ali silicijevega nitrida ter tipala z diamantno konico OPTiMUM.

Ali imate težave s prijemanjem materiala 6082-T6?

Opravili smo preizkuse s sledilnim skeniranjem na aluminiju 6082-T6.

Izbrali smo neprekinjen 15000-metrski test tipal s kroglico iz rubina, silicijevega nitrida oz. tipal z diamantno konico OPTiMUM. Z enotočkovnim skeniranjem in meritvijo točke Z na vsakih 50 m smo preverjali, ali je prišlo do nalaganja materiala ali obrabe.

Naša tipala z diamantno konico OPTiMUM so se odlično izkazala pri skeniranju, brez sprememb merilno-tehničnih lastnosti ali prijemanja materiala.

Edina sprejemljiva rešitev za skeniranje v teh testnih pogojih so tipala z diamantno konico OPTiMUM.

Preizkusi tipal s skeniranjem na aluminiju 6082-T6

Konstrukcija po meri

Tipala z diamantno prevleko izdelujemo po naročilu ter so na voljo z različnimi velikostmi navojev in z različnimi materiali stebel. Glede na vaše potrebe so na voljo kroglice velikosti od 1,5 mm do 8 mm.

Diamantna tipala OPTiMUM so konstruirana in izdelana pri Renishawu za kratek dobavni rok in visoke standarde kakovosti.

Renishaw preizkusi vsa diamantna tipala OPTiMUM za merilne glave za skeniranje REVO® RSP2 in tako jamči, da so nastavitveni parametri sistema REVO za obvladovanje resonanc veljavni tudi za tipala.

Bela knjiga: Diamantna tipala OPTiMUM

V naši beli knjigi preberite primerjavo diamantnih tipal OPTiMUM in standardnih tipal z rubinasto konico, iz katere je razvidna razlika v obrabi pri ekstremnih pogojih skeniranja.

Prenos bele knjige

Primerjalni preizkus obrabe diamantih tipal Renishaw OPTiMUM in standardnih rubinastih tipal