Preskoči navigacijo

3D-natisnjena tipala

Proizvodnja kompleksnih izdelkov zahteva rešitve po meri s 3D-natisnjenimi tipali

Zakaj dodajalna izdelava tipal po meri?

Dodajalna izdelava je prilagodljiva in zmogljiva tehnologija, s katero je mogoče ustvariti tudi takšne kovinske komponente in dele, kjer bi tradicionalni izdelovalni postopki odpovedali.

Med njimi so tudi tipala kompleksnih oblik z notranjimi in rešetkastimi strukturami, ki so lahka in trdna ter zagotavljajo ponovljive merilno-tehnične lastnosti.

Zahvaljujoč visoki stopnji prilagodljivosti pri konstruiranju je mogoče z dodajalno izdelavo ustvariti tipala po meri za praktično vsako nalogo.

Stik z nami

Pri konstruiranju 3D-natisnjenih tipal po meri uporabljamo komplicirane in kompleksne geometrije, ki vam prinašajo več prednosti v primerjavi s tradicionalnimi tipali. Z njimi boste lahko kos izzivom pri projektiranju novih in obstoječih izdelkov.

Oddajte povpraševanje za 3D-natisnjena tipala

Hitra storitev konstruiranja tipal po meri

Renishaw ponuja celovito storitev konstruiranja in izdelave tipal po meri, ki izpolnjujejo vse vaše zahteve glede merilno-tehničnih lastnosti. Dobavni roki naše storitve konstruiranja tipal po meri zagotavlja so kratki in vaši proizvodnji ni treba čakati.

Obrnite se na nas za več informacij o naši storitvi konstruiranja tradicionalnih in 3D-natisnjenih tipal po meri.

Renishaw ima bogato ponudbo tipal. Za več informacij si oglejte našo stran natančna tipala za merilne aplikacije.

Svoboda pri konstruiranju

Konstruirajte dele za končno funkcijo, ne za kontrolo. 3D-natisnjenim tipalom so dostopne tudi značilnosti, ki so tradicionalnim tipalom nedosegljive. To pomeni, da vam konstrukcije delov ni več treba prilagajati možnostim dostopa merilnega sistema.

Posebne rešetkaste strukture in cevaste oblike zmanjšajo skupno maso in obenem ohranijo integriteto konstrukcije za največje razmerje med velikostjo in težo. Z ženskimi navoji (M2/M3/M4/M5) je mogoče namestiti katerokoli dodatno tipalo iz Renishawovega obširnega programa standardnih tipal.

Visokonatančne merilno-tehnične lastnosti

Tehnologija za lasersko spajanje slojev praškastega materiala omogoča trdno in lahko konstrukcijo tipal, ki zagotavlja ponovljivost in točnost meritev.

3D-natisnjena tipala imajo najmanjše število sestavnih delov in s tem tudi spojev za znatno izboljšanje robustnosti.

Vsako tipalo zagotavlja optimalno maso, uravnoteženost in togost.

Konstrukcija po meri

Vsa 3D-natisnjena tipala so konstruirana in izdelana pri Renishawu za kratek dobavni rok in visoke kakovostne standarde.

Na podlagi svojega znanja razvijamo izdelke, ki izpolnjujejo vse zahteve kupcev glede točnosti, kontrole značilnosti na izdelkih, dobavnih rokov in stroškov. Pri snovanju tipal po meri so upoštevani vsi našteti vidiki. S tem je zagotovljeno, da rešitev vedno vključuje idealen izbor materiala kroglice in stebla za optimalno zmogljivost merilne glave v vaši aplikaciji.

Več svobode pri snovanju, boljši dostop pri kontroli

Tipala po meri za merilne aplikacije ponujajo več merilnih zmožnosti kot nekdaj; dodajalna izdelava omogoča ustvarjanje kompleksnih oblik za kontrolo prej nedosegljivih značilnosti. 3D-natisnjena tipala povečujejo zmogljivosti petosne večsenzorske platforme REVO® za KMS in zagotavljajo večjo prilagodljivost pri dostopu do značilnosti na komponentah.

Proizvajalcem je zdaj na voljo več svobode pri konstruiranju izdelkov s kombinacijo prilagodljivosti dodajalne izdelovalne tehnologije in večsenzorske platforme REVO. Dele, ki so morali biti prej oblikovani za dostop tradicionalnih tipal med kontrolo, je zdaj mogoče konstruirati brez omejitev merilno-tehnične narave.

3D-natisnjena votla tipala iz titana po meri za petosni merilni sistem za kontrolo REVO

Kompleksna geometrija omogoča dostop do vseh predelov

3D-natisnjeno diskasto tipalo

3D-natisnjena tipala imajo lahko kompleksno geometrijo, ki ponuja mnoge prednosti v primerjavi s tradicionalnimi tipali in predstavlja odgovor na konstrukcijske izzive tako pri novih kakor tudi pri obstoječih delih.

Diskasta tipala so sicer dobra rešitev za merjenje velikih značilnosti na komponentah, toda konstruiranje teh tipal je bilo v preteklosti povezano s težavami. Velikost diskov je bila omejena, saj so bili lahko izdelani samo iz keramike. 3D-natisnjena tipala po meri imajo togo in lahko konstrukcijo, njihov premer pa je po potrebi večji kot pri keramičnih tipalih. 100-milimetrski disk iz titana z brušeno zunanjo površino, ki je bil konstruiran in izdelan pri Renishawu, tehta samo 13 gramov. Zmanjšanje teže v primerjavi s konvencionalnim diskastim tipalom teh dimenzij je 70-odstotno.

Izpostavljena študija primera

Pri Linex Manufacturing so premagali izzive pri kontroli s 3D-natisnjenim tipalom po meri.

Preberite študijo primera za več informacij

Dodatno branje

Odkrijte prednosti dodajalne izdelave (AM) oz. 3D-tiska tipal in kako vam lahko pomagamo pri vaših zahtevah glede tipal po meri.

Galerija aplikacij 3D-natisnjenih tipal