Preskoči navigacijo

Nov sistem za občutno povečanje fleksibilnosti in enostavnosti umerjanja rotacijskih osi

Renishaw je na sejmu EMO 2011 predstavil XR20-W, naslednika svojega priljubljenega rotacijskega kalibratorja RX10. RX10 je več kot 15 let skrbel za visoko natančnost in visoko ponovljivost vrednotenja zmogljivosti rotacijskih osi. XR20-W je povsem nov izdelek in je zasnovan za popolnoma brezžično delovanje, s čimer je zagotovljena večja fleksibilnost, enostavnost uporabe in hitrost.

September 2011

Modularna pritrditev rotacijskega kalibratorja XR20-W Rotacijski kalibrator XR20-W je opremljen z edinstveno tehnologijo uležajenja in dajalnikov, ki jo je razvil Renishaw, kakor tudi z brezžično tehnologijo Bluetooth®. S tem je Renishaw-ju uspelo močno zmanjšati velikost in težo kalibratorja XR20-W v primerjavi z odhajajočim RX10. Nova enota tehta le malo več kot 1 kg ter s svojo enostavno uporabo in fleksibilnostjo prinaša izjemne koristi za različne aplikacije.

Ločeno montažno podnožje je namenjeno enostavnemu in hitremu centriranju in pritrditvi, pripadajoči adapterji pa omogočajo vpenjanje glavne enote na različne vrtljive mize in osi, vključno z vpenjalnimi glavami stružnic in vreteni. Rotacijski kalibrator XR20-W ima vgrajene odbojnike s posebnimi tarčami za poravnavanje na nasprotni strani ohišja odbojnika. Priprava s takšno izvedbo je hitrejša, napake pri poravnavanju, ki lahko privedejo do merilnih napak, pa so minimalne.

Nova enota se napaja z akumulatorskimi baterijami, ki skupaj s tehnologijo Bluetooth® omogočajo popolnoma brezžično delovanje. Ključni dejavnik enostavnosti uporabe in hitrosti preizkušanja je tudi povsem nova programska oprema (priložena kompletu), ki omogoča hitro pripravo preizkusa in zbiranje podatkov. Programska oprema uporablja nove zaslonske prikaze, grafiko in prednastavljene predloge za najpogostejše preizkuse ISO in ASME, kakor tudi poenostavljene zaslonske funkcije. Manj izkušenim uporabnikom je namenjena funkcija samodejnega umerjanja, s katero bodo lahko zelo hitro osvojili delo s sistemom.

Komplet XR20-W je dobavljen v sistemskem kovčku Peli™, v katerem je prostor tudi za najbolj priljubljeno dodatno opremo. Sistem tehta skupaj s kovčkom manj kot 7 kg, kar olajšuje transport. Natančnost sistema je 1 kotna sekunda, vse enote pa so pred odpremo iz tovarne umerjene in certificirane.

Rotacijski kalibrator XR20-W je ob prihodu na trg združljiv z laserskim sistemom Renishaw XL-80. Združljivost z različicami USB laserskega sistema Renishaw ML10 bo na voljo kmalu (kot brezplačna nadgradnja za obstoječe uporabnike sistema XR20-W).

Cene novega sistema bodo kljub številnim dodatnim koristim primerljive s cenami odhajajočega sistema RX10. Še več, obstoječi uporabniki RX10 bodo lahko izkoristili popuste pri nadgradnji in prišli do novega izdelka po zelo konkurenčni ceni, zlasti ob upoštevanju stroškov naslednjega ponovnega umerjanja ali servisa svojih rotacijskih kalibratorjev RX10. Možnost povečanja dobička bo tudi za ponudnike storitev, saj bo zaradi manjših dimenzij transport enostavnejši in cenejši, zaradi fleksibilnosti in hitrosti delovanja pa bodo lahko v krajšem času preizkusili večje število in več različnih konfiguracij strojev.

Enostavnost uporabe in fleksibilnost sistema bo koristila tudi končnim uporabnikom, ki se bodo v mnogo primerih prav zato odločili za nakup lastnega sistema. Vsi sistemi XR20-W imajo triletno garancijo, ki kupcem prinaša predvidljive obratovalne stroške.

Za dodatne informacije: www.renishaw.si/XR20

Ozadje

Z ugotavljanjem zmogljivosti obdelovalnega stroja še pred obdelavo in poprocesno kontrolo izdelka je mogoče v veliki meri zmanjšati izmet in zastoje v delovanju stroja, s tem pa znižati proizvodne stroške.

Zgodnje ugotavljanje napak z rotacijskim kalibratorjem XR20-W omogoča doseganje optimalne zmogljivosti stroja, ki je pomembna v vseh procesih strojne obdelave. Pridobljene informacije je mogoče uporabiti tudi za ugotavljanje trendov zmogljivosti ter za učinkovito načrtovanje vzdrževanja in popravil.

Danes se hitro vpeljujejo splošno prepoznavni standardi sistemov zagotavljanja kakovosti, kot je ISO 9000, in program Šest sigma. Ti standardi zahtevajo določitev in merjenje dejavnikov zmogljivosti procesov. XR20-W je skupaj z ostalimi sistemi za merjenje in verifikacijo iz Renishaw-ja (laserski interferometer XL-80, brezžični ballbar QC20-W in naprava za preizkušanje AxiSet) rešitev za te potrebe.

Proizvajalci obdelovalnih strojev, njihovi distributerji, končni uporabniki ter servisna in vzdrževalna podjetja po vsem svetu danes uporabljajo na tisoče teh izdelkov (in njihovih predhodnikov), zato se je Renishaw zavezal, da bo tudi vnaprej širil ponudbo izdelkov in storitev za omenjene uporabnike in jim nudil podporo, s tem pa še dodatno utrdil svojo vodilno vlogo na tem področju.

Blagovna znamka in logotipi Bluetooth so last družbe Bluetooth SIG, Inc. in uporaba teh znamk s strani družbe Renishaw plc je urejena z licenco. Ostale blagovne znamke in trgovska imena so last njihovih lastnikov.

Prenosi

  • Sporočilo za medije: XR20-W

    Renishaw XR20-W je naslednik uveljavljenega rotacijskega kalibratorja RX10, ki je zadnjih 15 let skrbel za visoko natančnost in visoko ponovljivost pri vrednotenju zmogljivosti rotacijskih osi. XR20-W je popolnoma nov izdelek, ki ponuja večjo fleksibilnost, enostavnost uporabe in hitrost, kakor tudi koristi popolnoma brezžičnega delovanja.

    [59kB]

Slike

Vse slike in besedilo - copyright Renishaw

Registracija za e-poštne novice

Če želite redno prejemati Renishaw novice, se registrirajte.