Preskoči navigacijo

Večosni kalibrator XM-60 in XM-600

Izmerite šest prostostnih stopenj v poljubni orientaciji z eno samo pripravo.

Edinstvena tehnologija, optične meritve odklona okrog vzdolžne osi in laserska enota z optičnim vlaknom.

XM-60 je laserski merilni sistem, ki lahko istočasno meri napake linearnih osi v šestih prostostnih stopnjah, in sicer z eno samo pripravo. Je zmogljivo diagnostično orodje za merjenje vseh geometrijskih napak osi v eni potezi.

Uporabniki volumetrične kompenzacije bodo lahko s sistemom XM-60 hitro in točno izpolnili kompenzacijske tabele s podatki. Vse meritve so optične, zato je možna uporaba v poljubni orientaciji.

Laserski merilni sistem XM-600 ponuja dodatno zmogljivost neposrednega povezovanja z Renishawovimi krmilniki za KMS UCC.

Izvedite več o sistemu XM-600

Izvedite več o šestih prostostnih stopnjah

Pregled

Kompaktna laserska enota je odmaknjena od laserskega vira za zmanjšanje toplotnih vplivov v točki meritve. Na stroj je lahko pritrjena na boku, obrnjena na glavo ali celo na zadnji strani, kar je še posebej prikladno za stroje z oteženim dostopom.

Sprejemnik uporablja brezžično komunikacijo, napajajo pa ga akumulatorske baterije. Za sabo torej ne vleče kabla, ki lahko povzroči netočnosti ali prekine laserski žarek med meritvijo.

Sistem XM-60 spremlja zbirka programske opreme CARTO, ki jo sestavljajo tri aplikacije Capture, Explore in Compensate.

Glavne funkcije in koristi:

  • Hitrost – istočasna meritev linearnosti, odklona okrog prečne, navpične in vzdolžne osi ter vodoravne in navpične premosti z običajno lasersko tehniko.
  • Preprosto delo – enostavna uporaba, dobro znana uporabnikom interferometričnih sistemov. Samodejno zaznavanje predznaka in grafična poravnava zmanjšata človeško napako.
  • Zanesljivost – vse napake se merijo neposredno in uporabnik si lahko tako ogleda rezultate že med izvajanjem preizkusa.
  • Zmogljivost – edinstven optični sistem za merjenje odklona okrog vzdolžne osi v poljubni orientaciji.

Meritve rotacijskih osi

CARTO zdaj dela s podatki, zbranimi med preskusi rotacijskih osi z rotacijskim kalibratorjem XR20.

Zdaj je prvič možno umerjanje rotacijskih osi z rotacijskim kalibratorjem XR20 in večosnim kalibratorjem XM-60. Čas umerjanja 5-osnega obdelovalnega stroja se tako skrajša z več dni na največ 12 ur.

Natančna poravnava

Naša enoosna horizontalna mizica je dodatna oprema, ki omogoča natančno poravnavanje v aplikacijah brez osi, pravokotne glede na smer gibanja. Horizontalna mizica zagotavlja natančno translacijsko gibanje laserskega vira XM-60 brez nadležnega poravnavanja odklonov okrog navpične osi.

Funkcija je še posebej uporabna za aplikacije, kot so mize in tiskalniki.

Kalibracija rotacijske osi z napravo XR20 in večosnim kalibratorjem XM-60
Horizontalna mizica na ulitku

Vsestranske možnosti vpenjanja

Vpenjalni komplet

Vpenjalni komplet poenostavlja in širi možnosti pritrditve XM-60 v delovni prostor obdelovalnega stroja, s tem pa pomaga uporabnikom pri:

  • merjenju celotne osi gibanja za linearni podaljšek od postelje stroja ali vertikalno montažo poleg postelje stroja,
  • montažo XM-60 na vpenjalno glavo stružnice ali obdelovalnega stroja,
  • montaži sprejemnika v podaljšku vretena

90° nosilec

90° nosilec omogoča preprosto spreminjanje orientacije naprave XM-60. Vodilni zatiči pomagajo pri namestitvi XM-60 do aktiviranja magnetnega podnožja in s tem poenostavijo točno pozicioniranje.

90° nosilec je primeren tudi za montažo enote na rob postelje stroja.

Pritrditev montažnega bloka

Za preprosto pritrditev sprejemnika XM-60 na stroj je predvidena metoda z montažnim blokom in stebrički. V standardnem kompletu so štirje stebrički in dva montažna bloka za večjo prilagodljivost pri montaži.

Uporabnik lahko za posebne aplikacije vpenjanja preprosto odstrani vpenjalni blok ter neposredno pritrdi vpenjalo po meri v navojne luknje na hrbtni strani sprejemnika.

CARTO podpira XM-60

Sistem XM-60 je bil zasnovan za vrhunsko prilagodljivost pri različnih aplikacijah. Tarčni način pri CARTO Capture je prilagojen za kompenzacijo napak stroja in izdelavo poročil o zmogljivosti po mednarodnih standardih.

Funkcija dinamičnega prileganja podatkov omogoča uporabnikom XM-60 dinamični zajem meritev premosti. Aplikacija CARTO Capture preračuna rezultate testa za zmanjšanje števila odstopajočih podatkovnih točk. Izboljšana metoda tako zagotavlja večjo odpornost v okoljih, ki so obremenjena z motnjami.

‘Prosti način’ CARTO uporabnikom omogoča takojšnji začetek zajemanja podatkov brez opredelitve položajev ali celo števila tarč. Programska oprema prikazuje napake premosti (horizontalne in vertikalne) in odklone okrog prečne, navpične in vzdolžne osi pri danem linearnem položaju.

Proženje je lahko:

  • ročno (s pritiskom na tipko),
  • samodejno (glede na stabilnost položaja),
  • neprekinjeno (zajem med gibanjem v uporabniško določenih intervalih).

Z dodatno funkcijo Compensate v programski zbirki CARTO lahko preprosto zmanjšate vse geometrijske napake vašega stroja na minimum. Volumetrična kompenzacija optimizira zmogljivost strojev z izboljšanjem natančnosti in zmanjšanjem izmeta.

XM-600 omogoča hitrejše in enostavnejše določanje virov napak na KMS

Večosni kalibrator XM-600 je zasnovan z dodatnimi funkcionalnostmi za neposredno komunikacijo s krmilniki Renishaw UCC. XM-600 uporablja tehnologijo, ki je bila razvita za večosni kalibrator XM-60, in v eni sami meritvi izmeri vseh šest prostostnih stopenj. Na ta način lahko enostavno pripravite točno karto napak za vsako linearno os vašega KMS.

XM-600 ohranja enako združljivost s programsko opremo CARTO kot XM-60 ter predstavlja idealno rešitev za umerjanje za vsak proizvodni obrat, ki razpolaga z obdelovalnimi stroji in KMS.

Pričevanja uporabnikov

Izvedite, kako so kupci z našim večosnim kalibratorjem XM-600 izboljšali svoj merilni proces.

Ko smo začeli uporabljati XM-600, smo zaznali občutno izboljšanje učinkovitosti pri kartiranju napak. Postopek meritev in kartiranja napak je zdaj zelo praktičen, skupni čas dela za KMS UCC, ki je prej znašal približno en dan, pa se je razpolovil.

DUKIN, Južna Koreja

Galerija slik

Sledljiva natančnost

Zmogljivost vsakega večosnega kalibratorja XM-60 in XM-600 je sledljiva po mednarodnih standardih in vsaka enota je certificirana pred odpremo. Uporabniki so tako lahko gotovi, da bo njihov merilni sistem deloval dan za dnem s specificirano natančnostjo tam, kjer res šteje – na stroju.

Tehnične specifikacije za XM-60 in XM-600

Razvito pri Renishawu

Laserski merilni sistemi Renishaw so izdelani za visoko zmogljivost delovanja. Aluminijasta podkonstrukcija je lahka, a močna. Enota je zato dovolj majhna, da se najde prostor zanjo na stroju. Laser uporablja tehnologijo, razvito za laserski dajalnik RLE, ki ga izdelujemo že več kot 10 let in danes opravlja najzahtevnejše naloge v industriji polprevodnikov.


Informacije o izdelkih