Preskoči navigacijo

TONiC™ UHV inkrementalni dajalnik z obročem za merjenje kota (zasuka) REXM20

Glavne lastnosti

  • Velikost bralne glave: 35 x 13,5 x 10 mm
  • Ločljivosti do 1 nm
  • Hitrost do 3.673 obr/min
  • Analogni ali digitalni izhodi
  • Ultranizka napaka interpolacije (SDE): značilno pod ±30 nm
  • Optična referenčna oznaka IN-TRAC

Prednosti

  • Ultravisok vakuum (UHV)
  • Obroč z debelim presekom in nameščeno natančnostjo ±1 kotna sekunda
  • Superkompaktna dajalniška bralna glava z dinamično obdelavo signala za izboljšano krmiljenje pogonsko-pozicionirnih sistemov
  • Diagnostični komplet pomaga pri zahtevnih inštalacijah in pri optimizaciji sistemov
Prozoren del za pasice na spletnih straneh

Kaj je TONiC UHV?

TONiC UHV prinaša tehnologijo kompaktnih brezkontaktnih dajalnikov iz Renishawa v aplikacije ultravisokega vakuuma in izboljšuje zmožnosti krmiljenja pogonsko-pozicionirnih sistemov.

TONiC ponuja hitrosti do 10 m/s in v kombinaciji z vmesnikom Ti omogoča ločljivosti do 1 nm tako pri meritvah pomika kot pri meritvah kota/zasuka. Montaža sistemov TONiC je hitra in preprosta s širokimi nastavitvenimi tolerancami in umerjanjem na pritisk gumba. TONiC z dinamično obdelavo signala izboljšuje stabilnost signala z ultranizko napako interpolacije (značilno pod ±30 nm) za odlično zmogljivost krmiljenja pogonsko-pozicionirnih sistemov.

Kaj je obroč REXM20?

Obroč REXM20 je enodelni obroč iz nerjavnega jekla, ki ima črtice 20 mikrometrske inkrementalne razdelbe neposredno na obodu, kakor tudi optično referenčno oznako IN-TRAC™. Z večjim prerezom se zmanjšajo vse napake pri montaži razen ekscentričnosti, ki pa se preprosto popravi z uporabo vmesnika DSi (DvoSignalni vmesnik) in dveh bralnih glav. Celotna nameščena natančnost do ±1 kotne sekunde, ničelne izgube sklapljanja in izjemna ponovljivost.
Obroči REXM20 so na voljo v različnih dimenzijah (Ø52 mm do Ø417 mm) in z različnimi gostotami razdelbe, vsi pa imajo velik notranji premer za fleksibilno vgradnjo. Brezkontaktna izvedba odpravi nezvezne pomike ob spremembi gibanja osi zaradi zračnosti v vodilih, napake zaradi torzijskih obremenitev gredi in druge napake mehanske histereze, ki spremljajo tradicionalne zaprte dajalnike.

Zakaj izbrati ta dajalnik?

Ultravisok vakuum (UHV)

Bralne glave TONiC UHV prinašajo standardno izjemno zmogljivost sistema TONiC v rešitvi, ki je zasnovana in zgrajena z materiali in procesi, združljivimi z ultravisokim vakuumom, zato je primerna za tlake do 10-10 mm Hg.
Serija dajalnikov TONiC UHV in pribora je izdelana iz materialov in lepil, primernih za vakuum. Le-ti imajo majhno emisijo plinov in čisto analizo preostalih plinov (RGA) ter so primerni za mnoge aplikacije kot so obdelava in preizkušanje polprevodniških rezin, znanstveni instrumenti, spektroskopija, vakuumska kontrolna oprema idr.

Ultravisoka nameščena natančnost

REXM20 z dvema bralnima glavama TONiC in vmesnikom TONiC DSi (DvoSignalni vmesnik) za vrhunsko zmogljivost pri merjenju kotov in zasukov zagotavlja izjemno ponovljivost, ničelne izgube sklapljanja in celotno nameščeno natančnost, boljšo od ±1 kotne sekunde. Obroč REXM20 ima večji prerez za zmanjšanje vseh napak pri montaži razen ekscentričnosti, ki pa jo je mogoče enostavno popraviti s kombiniranim izhodom dveh bralnih glav TONiC. Ko DSi odpravi ekscentričnost, ostaneta le še napaki razdelbe in interpolacije, ki pa sta minimalni.

Izjemne merilno-tehnične lastnosti

V dajalniku TONiC sta vgrajena preizkušena filtrirna optika in napredna obdelava signala iz Renishawa. Tehnologiji samodejnega nadzora ojačenja (Auto Gain Control - AOC) in samodejnega nadzora odmikov (AOC) zmanjšata šum analognega signala in digitalno trepetanje v merilni glavi.

Dajalniki TONiC ponujajo izjemno majhno trepetanje izhodnega signala pod ±0,5 nm RMS in majhno napako interpolacije (SDE) pod 30 nm, s tem pa omogočajo boljše držanje položaja in ustvarjajo manj toplote pri linearnih motorjih. Majhno trepetanje omogoča tudi bolj gladko regulacijo nizkih hitrosti v visokonatančnih aplikacijah.

Prilagodljivost konfiguracije

Serija TONiC ponuja različne zunanje vmesnike, ki jih je mogoče konfigurirati za zahteve aplikacije glede hitrosti in ločljivosti. S pozno integracijo in konfiguracijo zunanjega vmesnika ena vsestranska bralna glava TONiC ponuja veliko možnosti prilagajanja za končne uporabnike.

Vmesnik TONiC omogoča izdajo digitalnih, analognih ali dvojnih digitalnih in analognih signalov. Vmesnik TD (dvoločljivostni) ponuja izbirni dvoločljivostni izhod, na voljo pa je tudi vmesnik DPI za aplikacije velikoformatnega tiska. Proizvajalci originalne opreme lahko izkoristijo prilagodljivost pri konfiguriranju dajalnikov TONiC za vrhunsko krmiljenje gibanj in visoko produktivnost pri najrazličnejših aplikacijah.

Možnosti vmesnikov

Vmesnik TD (dvoločljivostni)

  • Izbirni dvoločljivostni kvadraturni izhod.
  • Idealen za aplikacije, ki zahtevajo visoko hitrost in obenem večjo natančnost gibanj.
Vmesnik Ti (pravokotni)

Vmesnik DOP (dvoločljivostni)

  • Istočasno zagotavlja digitalni kvadraturni in 1 Vpp signal.
  • Namenjen je aplikacijam, ki zahtevajo sinhronizacijo ene ali več operacij z osjo.Vmesnik TONiC z dvojnim izhodom (DOP)

DSi (DvoSignalni vmesnik)

  • Renishawov DSI združuje inkrementalna signala dveh bralnih glav TONiC na obroču REXM20 (REXT20 pri aplikacijah z delnim krožnim lokom) za kompenzacijo vpliva odstopanj krožnega teka ležajev ter odpravlja lihe harmonike napak z ekscentričnostjo. Značilna celotna nameščena natančnost je tako ±2,0 kotne sekunde.


Dvosignalni vmesnik TONiC z obročem za merjenje kota/zasuka RESM

Opcijski diagnostični komplet

Diagnostični komplet TONiC™ (programska in strojna oprema)

Diagnostična programska oprema TONiC omogoča optimizacijo montaže dajalnikov TONiC ter hitro in celovito umerjanje sistemov. Programska oprema se uporablja v kombinaciji z diagnostično strojno opremo TONiC, ki je naprodaj pri Renishawu pod kataloško številko A-9411-0011. Strojna oprema se poveže z osebnim računalnikom prek kabla USB (ki je priložen v kompletu) ali neposredno z uporabnikovo elektroniko.

Izvedite več o diagnostičnem kompletu TONiC.

Tehnične specifikacije

Merilo

REXM20: enodelni ultranatančni obroč iz nerjavnega jekla

Na voljo je tudi izvedba REXT20 za aplikacije z delnim krožnim lokom

Velikost bralne glave (D x V x Š)

35 mm x 13,5 mm x 10 mm

Razdelba skale

20 μm

Temperaturni koeficient dolžinskega raztezka pri 20 °C:15,5 ±0,5 μm/m/°C

Zunanji premer obroča

52 mm do 417 mm

Število črtic

8192 do 65.536 (odvisno od velikosti obroča)

Referenčna oznaka

REXM20: obroč z eno referenčno oznako IN-TRAC

REXT20: obroč z dvema referenčnima oznakama za aplikacije z delnim krožnim lokom

Celotna nameščena natančnost (z dvema bralnima glavama)

(premer ≥ 100 mm) ±1 kotna sekunda

(premer 75 mm) ±1,5 kotne sekunde

(premer ≤ 57 mm) ±2 kotni sekundi

Največja hitrost

Analogni

Digitalni

(Za podrobnosti glejte podatkovni list)

3.673 obr/min pri –3 dB (na 52 mm obroču RESM20)

3.673 obr/min (TONiC z ločljivostjo 5 μm na 52 mm obroču REXM20)

Napaka interpolacije (SDE)

Značilno < ±30 nm

Dinamični nadzor signala

Obdelava signala v realnem času, vključno s samodejnim nadzorom ojačenja (Auto Gain Control – AGC) in samodejnim nadzorom odmikov (Auto Offset Control – AOC) za optimizirano delovanje

Inkrementalni signali

Analogni

Digitalni

(Za podatke o kotni ločljivosti glejte podatkovni list)

1 Vpp (perioda 20 μm)

Ločljivosti od 5 μm do 1 nm

Električni priključek

Kabli dolžine 0,5 m, 1 m, 1,5 m, 3 m, 5 m in 10 m z mini konektorjem (za priključitev neposredno v vmesnik TONiC)

Napajanje

5 V ±10%, < 100 mA (analogni sistem), < 200 mA (digitalni sistem) (kabel ni zaključen)

Poraba energije bralne glave<100 mA

Vibracije (med delovanjem)

maks. 100 m/s2 pri 55 Hz do 2000 Hz

Udarci (pri nedelujoči napravi)

1000 m/s2, 6 ms, ½ sinusa

Delovna temperatura (sistem)

0 °C do +70 °C

Temperatura razplinjevanja (pri nedelujoči napravi)

120 °C (samo bralna glava in merilni trak)

Tesnjenje

Bralna glava: IP20

Vmesnik: IP20

Zgradba kabla

Enojni pleteni pokositren bakreni oklep, izolacija jedra FEP

Za kompletne podatke glejte podatkovne liste.