Preskoči navigacijo

Telemetrija

Kaj je telemetrija?

Ko nameščate ali posodabljate Renishawov izdelek, vam bo morda ponujena možnost deljenja telemetrije z nami. Telemetrija so pomembni tehnični podatki o delovanju naših izdelkov in njihovi uporabi, ki jih Renishaw želi zbirati za:

  • nadzor nad delovanjem izdelka, verzije izdelka ali posameznih lastnosti izdelka z namenom izboljševanja zmogljivosti in povečanja uporabnosti,
  • izpostavitev napak z namenom iskanja vzrokov in odpravljanja napak, vključno z identifikacijo najpogostejših vzrokov (npr. določene nastavitve izdelka, konfiguracija strojne ali programske opreme ali različice gonilnikov),
  • ocenjevanje priljubljenosti funkcij, ki je podlaga za nadaljnji razvoj izdelkov oz. za odločitve o prenehanju razvoja; in
  • spremljanje verzij izdelkov ali operacijskih sistemov, ki so še vedno v uporabi, kot podlaga za varnost izdelkov in za odločitve v zvezi z življenjskim ciklom

CARTO – telemetrija

V spodnji preglednici so podani telemetrični podatki, ki jih zbira Renishawova zbirka izdelkov CARTO.

Sistem za telemetrijo skuša ob prejemu telemetričnih podatkov geolocirati naslov IP na ravni mesta, nato pa ga zavrže. Z zbranimi telemetričnimi podatki ni mogoče identificirati kupcev ali posameznikov. Sistem gostuje na Renishawovih strežnikih v oblaku Microsoft Azure v Evropi.

TelemetrijaNamen
Sporočilo o zavrnitvi sodelovanjaSistem za telemetrijo je obveščen, da je kupec v programski zbirki nastavil zavrnitev zbiranja telemetričnih podatkov.
Sporočilo o privolitvi v sodelovanjeSistem za telemetrijo je obveščen, da je kupec v programski zbirki nastavil privolitev za pošiljanje telemetričnih podatkov iz programske zbirke.
Sporočilo o začetku sejeSistem za telemetrijo je obveščen, da je bil program odprt in da lahko oddaja telemetrijo.
Sporočilo o dogodkuSistem za telemetrijo je obveščen o nastopu dogodka v programski opremi. To je namenjeno spremljanju uporabe funkcij.
Sporočilo o zrušitviSistem za telemetrijo je obveščen, da je v programski opremi prišlo do zrušitve/izjeme. To je namenjeno spremljanju težav in zbiranju informacij o hroščih za določanje prioritet in odločanje o odpravi hroščev.
Sporočilo o srčnem utripuSistem za telemetrijo je obveščen o nadaljevanju seje.
Sporočilo o koncu sejeSistem za telemetrijo je obveščen, da je bil program zaprt in ne bo več oddajal telemetrije v tej seji.