Preskoči navigacijo

Tehnologija prenosa signala pri merilnih glavah

Merilne glave Renishaw uporabljajo tri glavne vrste sistemov za prenos signala: optične, radijske in žične.

Optični sistemi za prenos

Optični sistemi za prenos signala Renishaw uporabljajo infrardečo tehnologijo za prenos informacij med merilno glavo in vmesnikom/krmilnikom. Merilna glava prejema krmilne signale stroja in oddaja signale o stanju. V delovnem načinu prenaša informacije merilne glave, vključno s stanjem baterije, v sprejemnik.

Sistemi Renishaw uporabljajo moduliran optični prenos za zavračanje svetlobnih motenj iz zunanjih virov in zagotavljanje zanesljive komunikacije.

Optični sistemi zahtevajo, da je merilna glava v vidnem polju sprejemnika, zato so najprimernejši za male/srednje stroje brez kompleksnih vpenjal.

Značilen doseg prenosa je šest metrov.


Radijski sistemi za prenos

Radijski sistemi uporabljajo radijske valove za prenos signala med merilno glavo in vmesniško enoto. Sistemi Renishaw pri oddajanju signala preskakujejo med kanali v določenem frekvenčnem območju, s čimer se izognejo motnjam zaradi drugih naprav v okolici. Oddani signal vključuje tudi edinstvene identifikatorje, ki omogočajo, da na omejenem območju istočasno deluje več sistemov. Radijske merilne glave Renishaw spadajo med naprave kratkega dosega, ki jih je dovoljeno uporabljati brez licence.

Radijski sistemi ne zahtevajo vidnega polja tako kot optični sistemi, zato so idealni za petosne obdelovalne centre in za velike stroje s kompleksnimi vpenjali.

Značilen doseg prenosa je 15 metrov.

  • RMP60

ReniKey

Za združevanje več glav RTS/RMP je priporočljiva uporaba programske opreme ReniKey.

Podporna programska oprema za RMI-Q (kataloška št. A 5687-5000) je na voljo pri lokalnem zastopništvu za Renishaw. Izdelek vključuje makro cikle ReniKey, ki so posebej prilagojeni za krmilnike priljubljenih CNC-obdelovalnih strojev. Na voljo je tudi generičen makro cikel ReniKey za večino ostalih vrst CNC-krmilnikov za obdelovalne stroje. Za več podrobnosti kliknite tukaj.

Za več informacij o radijskem prenosu glejte razdelek Dodatno branje.

Prenosi