Preskoči navigacijo

Tehnologija merilnih glav za obdelovalne stroje RENGAGE™ in SupaTouch: najkrajši cikli, največja produktivnost

sreda, 22. maj 2019

Globalni ponudnik visokotehnološke opreme Renishaw bo na sejmu EMO v Hannovru, ki bo potekal od 16. do 21. septembra 2019, predstavil merilno glavo za obdelovalne stroje RMP400 v kombinaciji s svojo tehnologijo SupaTouch. EMO Hannover je v svetu vodilni strokovni sejem za kovinskopredelovalno industrijo, na katerem so predstavljene vse inovacije in trendi v globalni proizvodni industriji.

RMP400 se pridružuje sistemom RMP600, OMP400, OMP600 in MP250 kot del Renishawove ponudbe merilnih glav za obdelovalne stroje s tehnologijo RENGAGE™. V teh izdelkih je kombinirana preskušena tehnologija silicijevih merilnih lističev z ultrakompaktno elektroniko za neprekosljivo 3D-zmogljivost in submikronsko ponovljivost. Merilne glave RENGAGE navdušujejo pri meritvah kompleksnih oblik in kontur, zato so idealne za aplikacije v orodjarstvu ter v letalski in vesoljski industriji, kjer so razširjeni petosni obdelovalni stroji. Izjemno nizka prožilna sila pomaga odpraviti poškodbe površin in oblike komponent, zato so te glave idealne za kontrolo občutljivih obdelovancev.

Samodejna optimizacija merilnih ciklov

Tehnologija SupaTouch inteligentno določi največje podajanje, s katerim lahko obdelovalni stroj izvaja ponovljive meritve. Pametna tehnologija za odločanje med cikli izbere najhitrejšo merilno strategijo (z enim ali dvema dotikoma) za vsako meritev.

Pametno odločanje se nadaljuje tudi med meritvami komponent – če se merilna glava sproži medtem, ko stroj še pospešuje ali zavira (kar se lahko zgodi zaradi variabilnosti pri pozicioniranju obdelovancev), rezultati meritev niso točni. Če zazna netočno meritev, tehnologija SupaTouch samodejno ukaže merilni glavi ponovno meritev površine s hitrostjo, ki je primernejša za ohranitev natančnosti in preprečitev alarmov stroja.

Najkrajši cikli in največja produktivnost

Tehnologija SupaTouch odpravlja potrebo po ročni optimizaciji podajalnih gibanj za pozicioniranje na stroju, podajalnih gibanj za meritve in strategij. V primerjavi s tradicionalnimi programskimi cikli zagotavlja do 60-odstotno skrajšanje časa meritev na CNC-obdelovalnih strojih.

Tehnologija SupaTouch še dodatno izboljšuje mnoge dokazane koristi priznane programske opreme Renishaw Inspection Plus. Uporabniki lahko s programsko opremo znatno skrajšajo cikle in izboljšajo rezultate meritev na stroju za največjo produktivnost in donosnost svojih obdelovalnih strojev.

Za več informacij o tehnologijah RENGAGE in SupaTouch obiščite Renishaw na sejmu EMO 2019 v Hannovru (od 16. do 21. septembra v hali 6, razstavni prostor D48) ali obiščite www.renishaw.si/rengage.  

Prenosi

Za več slik, filmov, osebno izkaznico podjetja ali dodatne informacije o Renishawu in njegovih izdelkih obiščite naše Medijsko središče.