Preskoči navigacijo

Svetovni uspeh za novi kalibrator rotacijskih osi

Kalibrator rotacijskih osi Renishaw XR20-W je s prihodom na trg leta 2011 spremenil način umerjanja rotacijskih osi na obdelovalnih srojih. Programska oprema za delovanje zunaj osi 'Off axis rotary software' zdaj zagotavlja še večjo fleksibilnost za različne aplikacije.

Februar 2013

Kalibrator rotacijskih osi Renishaw XR20-W se je po prihodu na trgu novembra 2011 izkazal za pravi prodajni hit. Uporabniki so prepoznali izpopolnitve glede na danes že skoraj 20 let starega predhodnika RX10, ki omogočajo enostavnejšo pripravo ter uporabo manjšega in kompaktnejšega izdelka.

Mnogi uporabniki lahko po zaslugi vseh novih funkcij kalibratorja XR20-W preizkušajo več različnih strojev in pri tem prihranijo čas.

Možnosti uporabe kalibratorja so zdaj še dodatno razširjene z novo programsko opremo za uporabo zunaj osi Renishaw ‘Off axis rotary software'.Kalibrator XR20-W je zdaj mogoče uporabiti tudi takrat, ko ga ni mogoče namestiti neposredno na preizkušano rotacijsko os.Uporabniki lahko zdaj preizkušajo več različnih obdelovalnih strojev kot kdajkoli prej, zato se jim bo naložba povrnila v krajšem času, svojim strankam pa lahko ponudijo privlačnejšo storitev.Takšna je tudi izkušnja Tonyja Morleyja, predsednika ameriške družbe Morley Machine Alignment Inc, ki deluje kot ponudnik servisnih in vzdrževalnih storitev:

XR20-W, nameščen zunaj osi na 5-osnem obdelovalnem centru v ameriškem podjetju Morley Machine Alignment“Odkar imamo novi kalibrator rotacijskih osi Renishaw XR20-W, umerjamo rotacijske osi obdelovalnih strojev na drugačen način.Preden smo kupili XR20-W, so naši tehniki uporabljali dve napravi: stari Renishaw RX10 in “Morleyometer”, ki smo ga zasnovali sami za vse tiste naloge, ki niso dopuščale namestitve kalibratorja v središče vrtenja.S to opremo smo bili sicer kos vsaki nalogi, a motila nas je njena teža, okornost in počasnost.Priprava ni bila niti najmanj enostavna, zaradi vseh kablov in vpenjal pa smo morali zelo paziti, da smo preskuse brez težav izpeljali do konca.Z novim brezžičnim XR20-W je vse drugače.Priprava je hitra in enostavna, delo z novo programsko opremo RotaryXL pa je pravi užitek.”

Morley nadaljuje: “XR20-W lahko uporabimo celo za merilne naloge z namestitvijo kalibratorja zunaj osi, npr. pri vrtljivih mizah in 5-osnih strojih z glavo.Po zaslugi nove metodologije in dodatne programske opreme Off axis rotary, ki ju je razvil Renishaw, je mehanska priprava hitra, z enostavnim vpenjalom pa avtomatska preskusna rutina poteka tekoče.”

Morley zaključi: “XR20-W je eno od orodij, s katerimi lahko našim strankam (to so pretežno proizvajalci zahtevnih komponent za letalsko in vesoljsko industrijo) zagotavljamo izjemno visoko raven storitve. Tudi zato se je število zaposlenih v našem podjetju v par letih povečalo iz 4 na 20.”

XR20-W je popolnoma brezžični pripomoček za laserske merilne sisteme Renishaw's XL-80 in ML10.Kombinacija omogoča samodejne meritve zmogljivosti pozicioniranja rotacijskih osi s sledljivo natančnostjo ± 1 kotne sekunde.

Novi sistem hvalijo uporabniki po vsem svetu:

"S kalibratorjem rotacijskih osi XR20-W z brežično tehnologijo Bluetooth® smo izboljšali produktivnost in varnost pri delu.Poenostavljeni postopki poravnavanja in uporabniku prijazna programska oprema izboljšujejo fleksibilnost." - Satheesh Jayanna, pomočnik vodje zagotavljanja kakovosti, Starrag India Private Limited, Indija (proizvajalec obdelovalnih strojev)

“Naš kalibrator XR20-W uporabljamo za umerjanje vseh rotacijskih osi po mednarodnih standardih.Ko je naša ekipa začela uporabljati XR20-W, se je izjemno povečala natančnost umerjanja strojev in stopnja zaupanja v rezultate naših preizkusov. V primerjavi z ostalimi načini preizkušanja prihranimo tudi veliko časa.Prepričan sem, da je to orodje ključno za zagotavljanje kakovosti izdelkov vseh obdelovalnih strojev” - C. S. Venkatesh, DGM – strojegradnja, kakovost in storitve, Machining Solutions Group, Kennametal India Limited, Indija (proizvodnja obdelovalnih strojev)

XR20-W, nameščen zunaj osi na vrtljivi mizi, Hurco, Tajvan“XR20-W nam je s svojimi značilnostmi (majhen in lahek za enostavno in fleksibilno pripravo, brezžična izvedba in uporabniku prijazna programska oprema) omogočil skrajšanje časa priprave preizkusov za 40 % in časa izvedbe preizkusov za 20 %.Dodatna korist je tudi brezžična tehnologija Bluetooth®, zaradi katere je preizkušanje varnejše in nadzor ni potreben.S svojimi postopki zato ne motimo dela v delavnici, kar je pomembno tako za operaterje strojev kot za kontrolorje kakovosti” - Luke Wang, pomočnik vodje oddelka za kontrolo kakovosti, Hurco, Tajvan (proizvodnja obdelovalnih strojev)

“Rotacijski kalibrator XR20-W je zelo kompakten in omogoča enostavno poravnavanje.Z njim lahko natančno umerimo vsak kot, čas umerjanja pa je krajši tudi za polovico” - V. Saravanan.vodja oddelka zagotavljanja kakovosti – divizija za obdelovalne stroje, Lakshmi Machine Works Ltd, Indija (proizvajalec obdelovalnih strojev)

Za več informacij o izdelkih za umerjanje in nadzor zmogljivosti Renishaw obiščite www.renishaw.com/calibration.

Blagovna znamka in logotipi Bluetooth so last družbe Bluetooth SIG, Inc. in uporaba teh znamk s strani družbe Renishaw plc je urejena z licenco.Ostale blagovne znamke in trgovska imena so last njihovih lastnikov.

Vse slike in besedilo - copyright Renishaw

Registracija za e-poštne novice

Če želite redno prejemati Renishaw novice, se registrirajte.

Prenosi