Preskoči navigacijo

Merilne glave za skeniranje na stroju s tehnologijo SPRINT™

Izkoristite potencial visokohitrostnih merilnih glav visoke točnosti za skeniranje na stroju s tehnologijo SPRINT iz Renishawa. Naša edinstvena skenirna merilna glava za CNC-obdelovalne stroje zajame izjemno točne 3D-podatke in tako dvigne vaš proizvodni proces na najvišjo raven.


Izboljšajte svoje proizvodne procese s skeniranjem na stroju

Skenirna merilna glava OSP60 z edinstveno 3D-senzorsko tehnologijo SPRINT zagotavlja uporabnikom CNC-obdelovalnih strojev vrhunsko merilno zmogljivost.

Naša skenirna glava je izjemno odzivna na spremembe na površini ter lahko med otipavanjem zazna tudi submikronske premike konice tipala, vsako sekundo pa zajame 1000 pravih 3D podatkovnih točk. Z zmogljivostjo za natančno skeniranje in točkovne meritve je idealna rešitev za različne aplikacije v industriji.

Odkrijte njihove neprekosljive koristi:

  • Hitre meritve delov. Skeniranje prinaša izjemen časovni prihranek pri kontroli in pripravi obdelovancev na stroju, s tem pa podaljša produktivni čas obdelave, ki vam prinaša dobiček.
  • Določitev oblike značilnosti. Določitev najvišje/najnižje točke na površinah ali kompletne meritve oblike površin.
  • Medprocesna kontrola. Shranite rezultate meritev obdelovancev in obdržite procese na stroju pod nadzorom – samodejno. Izvozite rezultate za dodatne analize ali za potrebe zagotavljanja kakovosti.

Prilagodljivi in vsestranski merilni sistemi

Skenirna merilna glava za obdelovalne stroje SPRINT™

Rešitev skeniranja na stroju odpira priložnosti za nove merilne aplikacije, ki so bile prej neizvedljive ali niso bile praktične zaradi predolgih ciklov. Med samim proizvodnim procesom je zdaj mogoče zajeti podrobnejše podatke kot kadarkoli prej.

Renishawova tehnologija skeniranja zagotavlja visokonatančno zmogljivost 3D-meritev s proženjem na dotik v kombinaciji z visoko hitrostjo in gostoto zajema 3D-podatkov za optimizacijo trajanja ciklov in izboljšanje produktivnosti na obstoječih obdelovalnih strojih.

Merilna glava za obdelovalne stroje OSP60 je izjemno prilagodljiva rešitev. Glava omogoča pripravo obdelovancev, verifikacijo med procesom, določitev prilega 3D-značilnosti, adaptivno obdelavo in spremljanje stanja površin z eno samo konfiguracijo tipala. Naredite naslednji korak v zgodbi vaše produktivnosti in se opremite z zmogljivostmi za skeniranje na stroju.

Naložba je prinesla rezultate, ki bistveno presegajo naša pričakovanja. Točnost finega rezkanja diskov z lopaticami je zdaj štirikrat boljša, medtem ko so se stroški dela prepolovili.

Technopark Aviation Technologies

Ena merilna glava, neomejene zmožnosti

Hitra priprava obdelovancev

Uporabite točkovne meritve ali skenirne cikle za hitro pripravo obdelovancev. Nastavite ali posodobite koordinatne sisteme obdelovancev na podlagi rezultatov. To je ključnega pomena za množično proizvodnjo, npr. v avtomobilski industriji, industriji medicinskih pripomočkov in industriji elektronskih izdelkov široke potrošnje.

Določitev prilega 3D značilnosti

S skeniranjem po več poteh merite 3D-značilnosti, kot so stožci, cilindri, krogle ali krožni prerezi. Na podlagi teh podatkov pred strojno obdelavo določite prileg modelu. Uporabite prilagodljivo strategijo skeniranja za dele s prekinjenimi ali nepopolnimi značilnostmi.

Zajem 3D površine

Hitro kontrolirajte geometrijo kompleksnih komponent prostih oblik, ki so značilne za letalsko in vesoljsko industrijo ter za medicinske pripomočke: sprednji in zadnji rob lopatic, rotorji, tibialne komponente, kolčne proteze idr. Tehnologija je izjemno uporabna tudi v energetiki.

Adaptivna obdelava

Ustvarite poti rezalnega orodja za obdelovance kot so ulitki, ki že v predhodni tehnološki operaciji pridobijo natančno obliko. S prilagoditvijo nominalne točke na poti orodja se le-ta lahko ujema s pravo obliko skenirane komponente. To je idealno za odstranjevanje srha in posnemanje robov ter občutno poenostavi aplikacije kopirnega rezkanja.

Nadzor stanja površine

Namenski merilni makroji omogočajo določitev stanja površine komponent ter odkrivanje čezmerne valovitosti, površinskih vrhov in stopnic. To je ključno za tesnilne in stične površine pri aplikacijah, kjer je zatesnitev ključnega pomena.

Kontrola stanja stroja

Preverite zmogljivost obdelovalnega stroja v manj kot eni minuti. Vključite kontrolne cikle v programe CNC obdelave ter se prepričajte o stanju in zmogljivosti strojev še pred začetkom kritičnih obdelovalnih operacij.

Inovativna tehnologija SPRINT

Eksplozijska risba skenirne merilne glave za obdelovalne stroje SPRINT™

Glava OSP60 z zasnovo dvojne planarne vzmeti in tehnologijo SPRINT meri polni odklon v treh razsežnostih ter komponente v smereh X, Y in Z. Glava se tako odziva na spremenljive površine ter omogoča točne in visokohitrostne meritve kompleksnih prostih in prizmatičnih oblik.

V sestavu merilne glave sta vgrajena dva koncentrična obroča: prvi je pritrjen na telo merilne glave, drugi pa na nosilec tipala in se tako premika skupaj s tipalom. Glava z merjenjem kapacitivnosti med tokokrogi na obročih natančno določa odklon konice tipala.

Zmogljiva programska oprema za skeniranje

Glava OSP60 je primerna za različne industrijske aplikacije ter omogoča prilagodljiv pristop k programiranju. Med opcijami so tradicionalne aplikacije z makroji, rešitve CAD/CAM in grafični uporabniški vmesniki. Skeniranje na stroju s široko izbiro opcij tako postane dostopna rešitev ne glede na uporabnikove izkušnje s programiranjem.

Vse opcije programiranja so standardno opremljene s prizmatično merilno podporo. Zmogljivost sistema je mogoče razširiti z dodatnimi paketi za specifične industrijske aplikacije.

Rezultate meritev lahko shranite v spremenljivke stroja, ali pa jih izvozite v datoteko oz. v pakete za poročanje Renishaw. Prikaz rezultatov skeniranja podpirajo Renishaw Central, Scan Data Viewer in MODUS CHART.

Združljivost s programskimi aplikacijami za analitiko in poročanje drugih ponudnikov še dodatno poveča prilagodljivost in visoko zmogljivost sistema za skeniranje.

Za več informacij si prenesite našo brošuro o merilni programski opremi.

Merilna glava SPRINT med skeniranjem komponente

Nadaljnji koraki

Če potrebujete več informacij ali želite oddati naročilo, izpolnite kontaktni obrazec in se pogovorite z lokalnim predstavništvom.

Stik z nami

Prenosi

Brošure

Podatkovni listi

Informacije v zvezi z zmogljivostjo

Ali potrebujete podporo?

Stopite v stik z nami ali obiščite našo knjižnico za tehnično podporo za podatkovne liste, priročnike za montažo, navodila za uporabo in informacije v zvezi s skladnostjo.

Knjižnica za podporo