Preskoči navigacijo

Signali po meri

Programska oprema EZ-IO ponuja funkcijo vhodnih in izhodnih signalov po meri za zunanje naprave.

Vhodi in izhodi po meri v merilnih programih Equator™

Vgrajena funkcija signalov po meri omogoča prilagajanje digitalnih V/I za neposredno krmiljenje vhodov in izhodov iz programov DMIS. Programerji lahko s to zmogljivo funkcionalnostjo nastavijo sistem Equator za neposredno interakcijo z zunanjo opremo, ki je povezana z digitalnim V/I-vmesnikom REN-IO.

Avtomatizirana nalagalna celica z Equatorjem v podjetju Conroe

Signali po meri lahko opravljajo različne naloge, odvisno od potreb proizvodnega sistema: Nekaj primerov:

  • Statusne lučke, ki obveščajo operaterja, da merilni sistem Equator trenutno kontrolira del, ne kontrolira, ali da je del znotraj oz. zunaj toleranc (ustrezen/neustrezen). Zaporedja, barve in statusi prižiganja lučk se lahko prilagajajo različnim potrebam in procesom v proizvodnji, upravljati pa jih je mogoče prek programa DMIS.
  • Povezava z obdelovalnim strojem za sprožitev preprostega digitalnega odmika za korak, ki je prednastavljen v krmilniku stroja. Odmike je mogoče povezati z eno samo ali z več značilnostmi izdelka.
  • Zvočni alarmi za indikacijo stanja kontrole ali merjenca.
  • Pošiljanje signala nalagalnemu sistemu za spremembo položaja izdelka, tako da se lahko v istem programu DMIS izvede druga kontrolna operacija.

Ko so vhodi in izhodi nastavljeni v EZ-IO, lahko v MODUS-u programirate preproste enovrstične ukaze za spremljanje stanja vhodov ali spremembo stanja izhodov, odvisno od zahtev aplikacije.