Preskoči navigacijo

Rotacijski kalibrator XR20

Pozicioniranje rotacijskih osi je ključno za točnost strojev. Rotacijski kalibrator XR20 omogoča hitro umerjanje rotacijskih osi s točnostjo do ±1 kotne sekunde.

Kaj je rotacijski kalibrator XR20?

Rotacijski kalibrator XR20 skupaj z laserskimi sistemi XL-80 in XM-60 zagotavlja visokonatančno in ponovljivo umerjanje rotacijskih osi za mize, vpenjalne pripomočke in obdelovalne stroje.

Integrirani kotni retroreflektor je montiran na osi s precizno servoregulacijo položaja. Kotni položaj osi in lego optike glede na ohišje glavnega telesa nadzoruje visokonatančni dajalnik s skalo, ki je vdelana neposredno na glavnem ležaju.

Pogovorite se z nami o svojih potrebah

Pogovorite se o svoji aplikaciji z našimi strokovnjaki za umerjanje in pridobite odgovore na vsa vprašanja.

Stik z nami

Zakaj izbrati rotacijski kalibrator XR20?

Glavne lastnosti

  • Visoka točnost ±1 kotne sekunde z laserjem XL-80 oz. ±1,2 kotne sekunde z večosnim kalibratorjem XM-60. (Za več podrobnosti glejte izračun napak in negotovosti spodaj.)
  • Brezžično delovanje – napajanje z akumulatorskimi baterijami in vgrajena brezžična povezava z nizkoenergijsko komunikacijo Bluetooth®
  • Samodejno umerjanje – cikel za umerjanje pred meritvijo kompenzira napake kotne poravnave
  • Cikli pred preizkusom – samodejno zaznavanje smeri in hitrosti podajanja

Prednosti

  • Prilagodljivost in majhna masa – za preprosto enoročno montažo na različne vrtljive mize, stružnice in druge rotacijske osi
  • Hitro preizkušanje – hitra priprava preizkusa in zajem podatkov
  • Vgrajene tarče za poravnavanje – za minimalno merilno napako med pripravo
Rotacijske meritve zunaj osi z rotacijskim kalibratorjem XR20

Pričevanja uporabnikov

Izvedite, kako so kupci z našim rotacijskim kalibratorjem XR20 izboljšali svoj merilni proces.

Rotacijski kalibrator XR20 je hitra in točna rešitev za meritve rotacijskih osi.

BOST Machine Tools (Španija)

XR20 nam je s svojimi lastnostmi (majhen in lahek za enostavno in prožno pripravo, brezžično delovanje in do uporabnika prijazna programska oprema) omogočil skrajšanje časa priprave preskusov za 40 % in časa izvedbe preskusov za 20 %.

Dodatna korist je varnejše preskušanje zaradi brezžične tehnologije, kar pomeni, da nadzor skoraj ni potreben. To pomeni, da ne prekinjamo dela v delavnici, kar bistveno prispeva k našim proizvodnim procesom in zagotavljanju kakovosti.

Hurco (Tajvan)

Možnosti preproste montaže

Montaža rotacijskega kalibratorja XR20 na rotacijske osi je poenostavljena s ponudbo modularnih nosilcev, ki so prilagojeni različnim aplikacijam.

Standardna pritrditev

Centriranje na osi je običajno zelo preprosto z oznakami po obodu montažnega obroča in pripomočkom za centriranje.

Prilagodljiva pritrditev

Z adaptersko ploščo pritrdilnega obroča je rotacijski kalibrator XR20 mogoče pritrditi na vrtljive mize, ki v središču nimajo ustrezne poglobitve. Uporabna je tudi za pritrditev rotacijskega kalibratorja XR20 na adapter za vpenjalno glavo (stružnice) ali na nosilce po meri.

Spletni nakup


Pritrditev rotacijskega kalibratorja XR20

Umerjanje rotacijskih osi z zbirko programske opreme CARTO

Zbirka programske opreme CARTO je namenjena zajemu podatkov, analizi in rotacijskim meritvam z laserjem XL-80 ali z večosnim kalibratorjem XM-60. CARTO sestavljajo tri aplikacije:

  • Capture za zbiranje podatkov laserske interferometrije.
  • Explore za zmogljive analize po mednarodnih standardih.
  • Compensate za hitro in preprosto odpravo napak.

Uporabniški vmesnik CARTO skrbi za enostaven potek procesa, da lahko uporabniki preprosto zajemajo in upravljajo svoje podatke.

Z vgrajenimi funkcijami, kot sta ‘samodejno zaznavanje znakov’ in ‘prednastavitev prve tarče’, bodo zbrani podatki pravi že v prvem poskusu. Tak pristop zagotavlja večjo produktivnost pri uporabi izdelkov za umerjanje Renishaw.

Rotacijske meritve zunaj osi

Način rotacijskih meritev zunaj osi v programski opremi CARTO je enoten vir meritev za preizkušanje zunaj osi z rotacijskim kalibratorjem XR20 in laserskim sistemom XL-80. S tem so optimizirane meritve točnosti pozicioniranja rotacijskih osi pri 5-osnih obdelovalnih strojih, kjer rotacijskega kalibratorja XR20 ni vedno mogoče postaviti v središče vrtenja.

Programska oprema ustvari programe za dele s sinhroniziranim gibanjem rotacijskih in linearnih osi, ki zagotavlja ohranitev poravnave žarka med preizkusom.


90° nosilec XR20

Namestitev rotacijskega kalibratorja XR20 relativno glede na os preizkusa je ključna za natančnost meritev. Renishaw je razvil 90° nosilec XR20, ki odpravlja vso kompleksnost pri namestitvi. Pribor je izdelan tako, da dopušča izjemno majhna odstopanja, kar zagotavlja natančnost preskušanja.

Prožnost nameščanja zagotavljajo snemljive magnetne nogice in številne odprtine za neposredno privijačenje. Z nosilcem lahko zadostimo zahtevam nameščanja pri rotacijskih merjenjih zunaj osi in rešimo težave z nameščanjem na osi pri strojih vrste "trunion".

Spletni nakup

Proizvajalci originalne opreme lahko najdejo kompletne specifikacije za izdelavo nosilcev po meri v uporabniškem priročniku za XR20.

Galerija slik

Prenosi