Preskoči navigacijo

Renishaw širi družino robustnih in zanesljivih rešitev za nastavljanje orodij na področju struženja in večopravilne obdelave

četrtek, 09. maj 2019

Globalni ponudnik visokotehnološke opreme Renishaw bo na sejmu EMO Hannover 2019 predstavil novo merilno glavo za nastavljanje orodij APCS-45. Nova glava APCS-45 se pridružuje glavi APCA-45, ki je prišla na trg v začetku leta, opremljena pa je z alternativnim zaščitnim mehanizmom za prekrivanje tipala, ki omogoča vgradnjo tudi na stroje z omejenimi možnostmi krmiljenja.

Nova glava APCS-45 je zasnovana za najzahtevnejša delovna okolja na stružnicah in večopravilnih strojih ter predstavlja robustno, zanesljivo in avtomatizirano rešitev za nastavljanje najrazličnejših orodij za struženje, izdelavo utorov, rezanje navojev in izstruževanje.

Proizvajalci se morajo danes odzvati na zahteve po večji produktivnosti CNC-strojev ter se usposobiti za avtomatiziran in inteligenten nadzor procesov. Avtomatizacija opravil, kot je nastavljanje ter zaznavanje poškodb orodij, zmanjša potrebo po ročnih posegih in podaljša čas, ko stroji obratujejo.

Nova merilna glava za nastavljanje orodij APCS-45 omogoča proizvajalcem, da uvedejo samodejne meritve orodja v svoje procese struženja in večopravilne obdelave. Te meritve lahko uporabijo za začetno nastavljanje orodij, upravljanje ciklov menjave orodij ter za nadzor obrabe, poškodb in temperaturnih raztezkov orodja.

Cela vrsta inovativnih konstrukcijskih rešitev, kot je zaščitni pokrov za tipalo, zagotavlja, da bo glava APCS-45 vzdržala tudi najzahtevnejša delovna okolja. Za razliko od glave APCA-45, ki ima pnevmatski pogon za iztegovanje in umikanje pokrova, se pokrov pri modelu APCS-45 umika s pomočjo vzmetnega mehanizma, zato je potreben en izhod manj (koda M) na CNC-krmilniku. Med ostalimi značilnostmi so kompaktno telo iz nerjavnega jekla, integrirano odzračevanje in opcijski zračni curek za čiščenje orodja.

Obiščite Renishaw na sejmu EMO 2019 v Hannovru (od 16. do 21. septembra v hali 6, razstavni prostor D48) in se poučite, kako lahko z merilno glavo za nastavljanje orodij APCS-45 zmanjšate izmet, izboljšate kakovost in povečate produktivnost.

Prenosi

Za več slik, filmov, osebno izkaznico podjetja ali dodatne informacije o Renishawu in njegovih izdelkih obiščite naše Medijsko središče.