Preskoči navigacijo

Radijski sistemi za prenos serije QE

Nova generacija merilnih sistemov za obdelovalne stroje

Serija QE vključuje ultrakompakten radijski vmesnik RMI-QE s komunikacijskim protokolom, ki zagotavlja dolgoročno podporo za novo generacijo senzorjev in pametnih naprav za obdelovalne stroje iz Renishawa.

Celotna serija vodilnih merilnih glav z radijskim prenosom je bila deležna obsežne posodobitve za daljše trajanje baterij, enostavnejšo pripravo in možnost diagnostične obravnave na daljavo.

Predstavljamo vam serijo QE

Serija QE v obdelovalnem stroju

Meritve in zaznavanje poškodb orodja

Priprava in kontrola obdelovancev

Radijski vmesnik RMI-QE

Radijski sistem za nastavljanje orodij (RTS) omogoča zaznavanje poškodb in loma orodij ter hitre meritve dolžine in premera najrazličnejših orodij.

Serija merilnih glav s proženjem na dotik visoke natančnosti (RMP400 in RMP600), standardne natančnosti (RMP40, RLP40 in RMP60) in modularnih glav za avtomatizirano pripravo in kontrolo obdelovancev.

Kombinirana enota oddajnika, sprejemnika in vmesnika, ki omogoča posamično radijsko vklapljanje in uporabo do štirih ločenih radijskih merilnih glav Renishaw.

RMI-QE – povezani vmesnik za digitalno prihodnost

RMI-QE se vgradi v delovni prostor obdelovalnega stroja, pri tej enoti pa gre za kombinirani oddajnik, sprejemnik in vmesnik, ki pretvarja signale merilne glave v obliko, združljivo s krmilniki obdelovalnih strojev.

S svojo ultrakompaktno zasnovo je za več kot 60 % manjši od svojega predhodnika RMI-Q, ponuja pa vrsto prilagodljivih možnosti montaže. Posodobljeni komunikacijski protokol zagotavlja dolgoročno podporo za novo generacijo senzorjev in pametnih naprav iz Renishawa.

Fleksibilne možnosti pritrditve

RMI-QE pritrditev od zadaj
Nosilec za pritrditev od zadaj
RMI-QE pritrditev od spredaj, izhod kabla zadaj
Pritrditev od spredaj, izhod kabla zadaj
RMI-QE pritrditev od spredaj, izhod kabla spodaj
Pritrditev od spredaj, izhod kabla spodaj

RMI-QE nosilec za naknadno vgradnjo
Nosilec za naknadno vgradnjo

Prenos podatkov ni bil še nikoli tako zanesljiv

Radijski sistemi serije EQ so robustni in zanesljivi v okoljih z živahnim radijskim prometom, saj uporabljajo posodobljeno različico naše preizkušene tehnologije radijskega prenosa v razširjenem spektru s frekvenčnim skakanjem (FHSS). Naše merilne glave in sprejemniki lahko tako preskakujejo med kanali in obenem ohranijo sinhronizacijo.

Vsak merilni sistem ima edinstven vzorec skakanja med frekvencami. Za razliko od ostalih protokolov, ki zahtevajo ročne posege, lahko tako naši sistemi delujejo tudi v soseščini drugih merilnih glav ter radijskih virov, ki vstopajo v isto okolje, kot so naprave Wi-Fi, Bluetooth® in mikrovalovne pečice.

Radijski sistemi serije QE delujejo v znanem frekvenčnem območju 2,4 GHz ter izpolnjujejo predpise o radiokomunikacijah na vseh večjih trgih.

Vodilna trajnost baterij na trgu

© Adobe Images 430034772: Litij-ionska baterija hrani električno energijo, koncept tehnologije hitrega polnjenja

S posodobitvijo elektronike in radijskega prenosa pri radijskih merilnih glavah serije QE je bilo doseženo do 400-odstotno podaljšanje trajnosti baterij pri uporabi vmesnika RMI-QE. Trajnost baterije pri običajni uporabi tako doseže do 5 let in je vodilna na trgu.

Ta izboljšava pomeni, da izdelek v svoji življenjski dobi porabi manj baterij za minimalen vpliv na okolje.

Aplikacija Probe Setup

Merilne glave iz serije QE so bile izboljšane s tehnologijo Opti-Logic™

Tehnologija Opti-Logic je na voljo z novo aplikacijo Probe Setup, omogoča pa konfiguracijo nastavitev merilne glave s pametnim telefonom.

Možnosti, ki jih izberete v aplikaciji Probe Setup, se prenesejo v merilno glavo s svetlobnimi impulzi za enostavnejši postopek konfiguracije.

Rešitev Opti-Logic je prijazna do uporabnika ter ponuja znatne koristi, zlasti ko je treba konfigurirati več merilnih glav hkrati.

Ikona App store Ikona Google play
Konfiguracija merilne glave z aplikacijo Probe Setup

Programska oprema, ki poenostavlja meritve

Za navodila za montažo, uporabniške priročnike in informacije v zvezi z skladnostjo kliknite tukaj.