Preskoči navigacijo

Projekcijska glava RFP1 za sistem REVO®

Kontrola s strukturirano svetlobo lahko z merilno glavo REVO RFP1 postane sestavni del merilnega postopka na vašem KMS.

Meritev s strukturirano svetlobo na 5-osni merilni platformi KMS

Merilna glava RFP1 širi večsenzorske zmožnosti sistema REVO in dodaja brezkontaktno kontrolo s strukturirano svetlobo v obstoječo ponudbo izdelkov. Ta tako zdaj vključuje pet družin izmenljivih glav, ki so vsaka posebej zasnovane za izkoriščanje prednosti 5-osnega gibanja in zveznega pozicioniranja.

Merilna glava RFP1 je namenjena kontroli površin prostih oblik in kompleksnih geometrij ter omogoča hiter zajem podatkov o obliki segmentov površine z visoko gostoto točk.

Projekcijska glava REVO RFP kontrolira avtomobilsko komponento

Funkcije in koristi merilne glave RFP1

  • Projekcijska glava RFP1 za razliko od ostalih brezkontaktnih sistemov na strukturirano svetlobo ne potrebuje referenčnih oznak za sestavljanje podatkov iz različnih področij, saj za to samodejno skrbi sistem REVO.
  • Samodejna kompenzacija osvetlitve zagotavlja optimalne podatke za različne materiale ter barve in teksture površin, mat prevleke pa niso potrebne.
  • Dve do uporabnika prijazni programski orodji omogočata načrtovanje kontrole in digitalizacijo.
    • RFP1 Inspection Planner je orodje za načrtovanje poti in ustvarjanje programov delov v formatu DMIS iz podatkov CAD-modelov.
    • Programska oprema RFP1 digitiser zbira podatke o delih brez CAD-modelov kot del procesa vzvratnega inženiringa.
Projekcijska glava RFP za REVO v letalski in vesoljski industriji

Projekcijska glava RFP1

RFP1 zagotavlja visoko gostoto in visoko hitrost zajema podatkov za visokonatančne meritve topologije površin.

Merilna glava projicira na površino dela droben črtast vzorec, kamera v glavi pa nato posname sliko spremenjenega vzorca. Na osnovi posnetka se izračuna oblak točk z visoko gostoto, ki popisuje površino v treh razsežnostih. 3D-merilna programska oprema nato analizira oblak točk in pripravi kontrolno poročilo.

Merilna glava RFP1 izkorišča 5-osno merilno tehnologijo REVO in zagotavlja visokonatančne meritve z zveznim pozicioniranjem na platformi KMS. Podatki vseh senzorjev REVO se samodejno preračunavajo na skupno referenčno točko, v kombinaciji s podatki vseh ostalih senzorjev REVO-2 pa je tako zagotovljena maksimalna zmogljivost kontrole delov na enem KMS.

Projekcijska merilna glava RFP1 REVO

Projekcijska merilna glava RFP1 za REVO med delom

Podaljšana garancija

Bodite brez skrbi – v treh mesecih po nakupu lahko pridobite triletno garancijo za vaš novi izdelek za KMS. Za več informacij se obrnite na vaše lokalno zastopništvo.

Informacije o izdelkih