Preskoči navigacijo

Proizvodnja motorjev z notranjim zgorevanjem

Proizvodnja motorjev z notranjim zgorevanjem in prenosnikov moči

Že desetletja s svojim strokovnim znanjem in tehnologijo pomagamo proizvajalcem pri gradnji motorjev, menjalnikov in pogonskih gredi.

Rezultat so sistemi za prenos moči, ki so cenejši za proizvajalca, zanesljivejši in izdelani po višjih standardih kakovosti za večjo zmogljivost, manjšo porabo goriva, manj onesnaževanja in daljšo življenjsko dobo.

Prihodnost proizvodnje v avtomobilski industriji

Od hitrega večsenzorskega skeniranja obdelanih blokov do analize materiala gorivnih celic: svojim kupcem v avtomobilski industriji zagotavljamo podporo na poti od motorjev z notranjim zgorevanjem (ICE) do električnih vozil (EV).

Prenos naše brošure

Naslovnica avtomobilske brošure na iPadu

Ohišja menjalnikov in elektromotorjev

  • Tehnologije 5-osne kontrole skrajšujejo cikle
  • Minimalne konfiguracije tipal običajno razpolovijo čas cikla za kontrolo ohišja menjalnika

Pri izdelavi ohišij menjalnikov je za zanesljivost in tiho delovanje nujna natančna kontrola toleranc dimenzij in površinske hrapavosti. Za zagotavljanje kakovosti obdelovalnih operacij se pogosto izvaja redna kontrola vzorcev na koordinatnih merilnih strojih (KMS). Kjer v proizvodni hali vzporedno deluje več obdelovalnih strojev, ki na isti liniji ustvarjajo več različic menjalnika hkrati, lahko nastopi preobremenitev centralne funkcije kontrole in s tem nezanemarljive zamude pri poročanju o neskladnostih. Hitrost zajema podatkov je zato ključnega pomena za hitre rezultate in zmanjšanje potrebnega števila KMS.

Kontrola površinske hrapavosti

  • Avtomatizirana kontrola površinske hrapavosti
  • Manj ročnih procesov

Renishawova 5-osna tehnologija REVO® za kontrolo na KMS z večsenzorskimi zmožnostmi lahko hitro skenira dele ter meri obliko in površinsko hrapavost na enotni integrirani platformi. Površinska hrapavost in natančen nadzor nad tolerancami dimenzij sta ključni kakovostni zahtevi za vsa ohišja menjalnikov. Ročne operacije za kontrolo površinske hrapavosti je mogoče zamenjati z avtomatizirano merilno glavo SFP2 ter tako odpraviti povezano delo in stroške popravil/vzdrževanja ročne opreme.

Avtomobilska tehnika na poti od motorjev z notranjim zgorevanjem do električnih vozil

Prilagodljivost proizvodnje bo z izpopolnjevanjem novih avtomobilskih tehnologij ključna za komercialni uspeh na poti od konvencionalnih motorjev z notranjim zgorevanjem do popolnoma električnih vozil.

Vodja razvoja poslovanja v segmentu avtomobilske industrije pri Renishawu Gareth Tomkinson pojasnjuje, kako vam rešitve za proizvodnjo iz Renishawa prinašajo hitrost, prilagodljivost in preprosto uporabo v pomoč pri pripravi proizvodnje na novo električno prihodnost.

Prenos naše brošure o EV

Naša specializacija

Kakovost

Sodobni motorji so vse bolj kompleksni, to pa pomeni, da morajo komponente izpolnjevati vse strožje zahteve glede oblike in dimenzij. Standardi učinkovitosti in delovanja zahtevajo tudi natančen nadzor nad ravnostjo, valovitostjo in hrapavostjo površine materialov. Naše tehnologije omogočajo preverjanje skladnosti izdelkov s temi zahtevami.

Nadzor

Od pravilnega umerjanja obdelovalnih strojev do točne priprave in končne kontrole poskrbimo za to, da deli zunaj toleranc nikoli ne pridejo do končne montaže.

 

Kako vam lahko pomagamo?

Merjenje

Naši merilni sistemi Equator™ samodejno skrbijo za to, da procesi ostanejo znotraj predpisanih mej in opravljajo naloge zagotavljanja kakovosti v neposredni bližini mesta izdelave.

Umerjanje

Naprave in programska oprema za točno pripravo obdelovalnih strojev in KMS so osnova za visokokakovostne, ponovljive in učinkovite proizvodne procese.

Nastavljanje in zaznavanje loma orodij

Sistemi za kontaktno in brezkontaktno nastavljanje orodij omogočajo zaznavanje obrabe rezalnih orodij in prilagajanje njihovemu stanju.

Merilne glave

Merilne glave s proženjem na dotik skrbijo za pravilno nastavitev obdelovancev, preverjajo spremembe med obdelavo kot so temperaturni raztezki ter zagotavljajo, da so izdelki skladni s specifikacijami in konstrukcijsko zasnovo.

Dajalniki položaja

Magnetni, laserski in optični dajalniki za visoko točnost pogonsko-pozicionirnih sistemov tam, kjer je malo prostora.

Kontrola

Naši 3- in 5-osni merilni sistemi za KMS skenirajo dele za hitro kontrolo oblike in kakovosti površine. To je še posebej dragoceno pri kontroli značilnosti, kot so sedeži ventilov in izvrtine valjev.