Preskoči navigacijo

Programska oprema Organiser za operaterje

Do uporabnika prijazna programska oprema, namenjena operaterjem v delavnicah za izvajanje programov in preprost nadzor procesov.

Programska oprema Organiser za delavnice

Organiser z ustreznim in neustreznim izdelkom

Organiser je intuitiven programski vmesnik za operaterje v delavnicah, ki omogoča slikovno izbiro programov, izvajanje programov in poročanje, zahteva pa le malo ali nobenega usposabljanja. Za vsak del se ustvari zaslon po meri, ki operaterju omogoča začetek merjenja z eno samo operacijo.

Pregledne ikone kažejo, ali je sistem v načinu mastra ali merjenja, gumb za začetek pa je osvetljen skupaj z ostalimi funkcijami. Ko se program izvaja, je prikazan ocenjeni preostali čas izvajanja, skupaj z zaslonskim gumbom za zaustavitev. Ko je merjenje končano, se prikaže sporočilo o potrditvi ali zavrnitvi izdelka, skupaj s podatki značilnosti znotraj toleranc.

Process Monitor prikazuje grafikon z zgodovino meritev značilnosti in enostaven grafični pregled deleža toleranc za vsako značilnost. Omogoča tudi upravljanje ponovnega merjenja mastrov na podlagi temperature, časa ali števila izmerjenih kosov. Funkcija vpogleda v zgodovino rezultatov kontrole izdelka je dragocena za nadzor proizvodnih procesov.

Izbira programa

MODUS Organiser part programs screen

Z Organiserjem lahko dostopate do več različnih merilnih programov in jih s pomočjo drevesne strukture razvrščate v 'družine delov'. Na zaslonu za izbiro programov lahko preprosto pregledujete programe in mape s funkcijo premikanja v levo in v desno, izberete pa jih z enim pritiskom na gumb miške.

Programe delov lahko prepoznate po številkah ali slikah delov oz. jih izbirate s čitalnikom črtne kode. Operaterji bodo tako vedno izbrali pravi program za vsak merjenec.

Izvajanje programa

Števec Organiser 35

Ob prvem izvajanju programa je potrebno 'ničenje' sistema Equator z merjenjem mastra. Operater namesti na stojalo merilnega sistema primerno vpenjalno ploščo in vpenjala ter vpne master (le-ta naj se hrani v bližini sistema Equator, da bo izpostavljen temperaturnim razmeram v delavnici).

Organiser začne v načinu mastra in po opravljeni rutini merjenja mastra samodejno preklopi v način merjenja. Zdaj lahko neprekinjeno merite proizvedene dele, dokler ne nastopi čas za ponovno merjenje mastra. Trenutek ponovne meritve mastra lahko izberete sami, ali pa vodenje prepustite programu Process Monitor.