Preskoči navigacijo

Edinstvene petosne merilne tehnike z merilno glavo RSP2

Visokohitrostne in visokonatančne petosne merilne tehnike iz Renishawa prinašajo številne koristi in občutno izboljšanje produktivnosti.

Posamični dotiki

Posamični dotiki REVO

Pri merjenju značilnosti, ki jih določata položaj in velikost, se zajemajo diskretne točke s pomočjo pogonskega sistema glave REVO, lahko tudi v kombinaciji z osmi XYZ koordinatnega merilnega stroja. Funkcija posamičnih dotikov razširja uporabnost sistema REVO/KMS v situacijah, ko je potrebno minimalno število točk in je pomembna hitrost meritev.

Krožno skeniranje in povezano krožno skeniranje

REVO® med izvajanjem krožnega skena

Krožno skeniranje je rutina za skeniranje značilnosti krožne oblike, ki lahko zajame do 4.000 podatkovnih točk na sekundo. Glava REVO na osnovi pričakovane poti sledi površini s svojim pogonom po dveh oseh in tako zmanjšuje na minimum vpliv gibanja treh osi KMS na natančnost. Krožno skeniranje je idealno za izvrtine, kjer je najbolj pomembna oblika, na primer pri blokih motorjev.

Skeniranje valja

REVO med skeniranjem valja

Skeniranje valja je zasnovano za premikanje vzdolž osi notranjega ali zunanjega valja oz. stožca. Glava se pri skeniranju valja med vsakim obratom premakne vzdolž osi za isto razdaljo. Premika se torej po vijačnici in zajame veliko množino podatkovnih točk po celotni določeni dolžini.

Skeniranje tesnila

REVO med skeniranjem tesnila

Skeniranje tesnila je idealno za gibanja glave po neenakomernih poteh. Sistem REVO poišče pot med predlaganimi ciljnimi točkami vzdolž predlagane poti in zajame veliko množino podatkovnih točk ob minimalnem gibanju KMS. Skeniranje tesnila uporablja polno petosno krmiljenje gibanja.

Sledilno (sweep) skeniranje – površina

Sledilno (sweep) skeniranje po ravnini REVO

Pogonski sistem glave REVO za zajem točk na ravnini briše naprej in nazaj, medtem ko pogonski sistem KMS izvaja gibanje v smeri premice s konstantno hitrostjo. Tak postopek zmanjša na minimum sistemske netočnosti konstrukcije KMS pri visokohitrostnem skeniranju površin.

Sledilno (sweep) skeniranje – rob

Sledilno (sweep) skeniranje po ukrivljeni površini REVO

Pogonski sistem REVO se prilagaja spremembam oblike površine in med brisanjem nadzoruje kontaktni pritisk tipala. KMS se premika po premici, s čimer so sistemske netočnosti konstrukcije KMS zmanjšane na minimum. Iz tega sledi sposobnost sledenja površini, pri čemer se zajame velika množina podatkovnih točk. Funkcija je še posebej primerna za merjenje profila kril.