Preskoči navigacijo

Rešitve za skeniranje na strojih izboljšujejo produktivnost in povečujejo zmogljivost procesov

torek, 11. junij 2019

Globalni ponudnik visokotehnološke opreme Renishaw bo na sejmu EMO Hannover 2019 razstavil svoje najnovejše rešitve za skeniranje na obdelovalnih strojih. Skeniranje na strojih bo le ena od mnogih rešitev za nadzor procesov v pametnih tovarnah, ki jih bo Renishaw predstavil na sejmu in ki dokazano pomagajo delavnicam v različnih industrijah do nadgradnje proizvodnih zmogljivosti.

Proizvajalci si nenehno prizadevajo za skrajšanje ciklov, izboljšanje produktivnosti in odpravo izmeta v različnih industrijskih aplikacijah. Merilne glave s proženjem na dotik za obdelovalne stroje so sicer dobro sprejeta rešitev za te izzive, toda njihova uporabnost je pogosto omejena pri nalogah, kjer sta zahtevana najkrajši čas cikla in največja gostota podatkov.

Rešitve za skeniranje na strojih, kot je merilna glava Renishaw OSP60 s tehnologijo SPRINT™, lahko odpravijo te omejitve in omogočijo uporabo merilnih glav tudi v aplikacijah, kjer prej to ni bilo mogoče. Za razliko od ostalih sistemov za skeniranje na strojih, ki zagotavljajo podatke samo v eni dimenziji, je patentirana tehnologija 3D-senzorja v merilni glavi OSP60 sposobna izmeriti 1000 pravih 3D-podatkovnih točk (položaj na osi X, Y in Z) na sekundo za analizo resničnih oblik in odkrivanje napak z doslej še nedoseženimi podajalnimi hitrostmi.

Merilna glava OSP60 skupaj z zbirko zmogljivih programskih orodij iz Renishawa omogoča modeliranje realnih površin za razne aplikacije in operacije v nadaljevanju proizvodnje, s tem pa pripomore k dramatičnemu izboljšanju proizvodnih procesov. Podatki z visoko gostoto, zbrani s sistemom za 3D-skeniranje, so na voljo za aplikacije, kot so kontrola stanja strojev pred začetkom obdelave, priprava delov in meritve značilnosti, nadzor stanja ravnih tesnilnih površin, meritve 3D-površin med izdelavo kompleksnih delov, kot so lopatice, in adaptivna obdelava delov s spremenljivo obliko, kot so ulitki.

Tako proizvajalci obdelovalnih strojev kakor tudi končni uporabniki v različnih panogah danes vse bolj uporabljajo skeniranje na strojih za izboljšanje zmogljivosti, krepitev svojih proizvodnih procesov in zagotavljanje operativnih prednosti.

Če želite izvedeti več o koristih skeniranja na strojih, obiščite Renishaw na sejmu EMO 2019 v Hannovru (od 16. do 21. septembra v hali 6, razstavni prostor D48).

Za več slik, filmov, osebno izkaznico podjetja ali dodatne informacije o Renishawu in njegovih izdelkih obiščite naše Medijsko središče.