Preskoči navigacijo

Novosti

Delo s programsko opremo CARTO je hitro in preprosto. Začnite z uporabo še danes.

Prenesite CARTO

Oglejte si videoposnetke z navodili za uporabo

Renishaw redno posodablja zbirko programske opreme CARTO z novimi funkcionalnostmi. V nadaljevanju je seznam najnovejših različic naše programske opreme.

Funkcije v različici 4.9

Explore: Sestavljanje podatkov za meritve na daljših oseh

Nova analitična funkcija sestavljanja podatkov v aplikaciji CARTO Explore omogoča uporabnikom laserskih sistemov XM-60 in XL-80 analizo sestavljenih podatkov po mednarodnih standardih. Nova funkcija aplikacije CARTO Explore omogoča preprosto sestavljanje podatkov, zajetih s sistemom XM-60 v tarčnem načinu na daljših oseh, in njihovo analizo.

Dodatna zmožnost omogoča uporabnikom laserskega sistema XL-80, da meritve na daljših oseh, ki se izvajajo v okoljih z veliko šuma, razstavijo na krajše odseke in jih nato sestavijo. Na ta način se zmanjšajo vplivi iz okolice na vsakem odseku ter izboljša točnost celotne meritve.

Sestavljanje podatkov CARTO

Glavne funkcije v aplikaciji Capture

Capture: Način rotacijskih meritev zunaj osi

Način rotacijskih meritev zunaj osi v aplikaciji Capture je licenčna funkcija, ki vam omogoča zajem meritev zunaj osi z rotacijskim kalibratorjem XR20 in laserskim sistemom XL-80 ali večosnim kalibratorjem XM-60 v eni operaciji.

Odkrijte način rotacijskih meritev zunaj osi

Meritve zunaj osi CARTO Capture

Capture: meritve dolgega dosega

Neomejeno merilno območje vašega večosnega kalibratorja XM-60 ali XM-600. Uporabite funkcijo dinamičnega prileganja podatkov v aplikaciji Capture za opredelitev podtestnih metod, pripravo programov delov in zbiranje podatkov. Podatki podtestov se samodejno sestavijo v aplikaciji Explore za analizo.

CARTO zdaj podpira tihe namestitve

Ta funkcija omogoča distribuirano namestitev programske opreme CARTO v podjetju z uporabo možnosti ukazne vrstice za tiho namestitev. Uporabniki lahko tako preprosto integrirajo CARTO v omrežje svojega podjetja.

Capture: izboljšane meritve premosti

Zmanjšajte vpliv zračnih vrtincev in tresljajev, ki je pogosto prisoten pri meritvah premosti z večosnim kalibratorjem XM-60 ali XM-600. V načinu dinamičnega prileganja podatkov se zberejo podatki o premosti z večjo gostoto v neprekinjenem prehodu osi.

Ta metoda zagotavlja bolj reprezentativen podatek o napaki v merjeni aplikaciji.

XM-60 – dinamično prileganje podatkov pri meritvi premosti

Capture in Explore: Podpora za XR20

CARTO zdaj podpira novi rotacijski kalibrator XR20 z nizkoenergijskim modulom Bluetooth (BLE). XR20 zahteva različico CARTO 4.6 ali novejšo in ni združljiv s programsko opremo RotaryXL.

Glavne funkcije v aplikaciji Explore

Explore: Filtriranje kanalov

Explore lahko filtrira šest kanalov napak, ki jih vključuje test s sistemom XM-60 pri izvozu podatkov v datoteko .carto. Explore po uvozu datoteke z vključenim filtriranjem prikaže izbrane kanale v izvoženi datoteki.

Funkcija tako omogoča uporabnikom prilagoditev prikazih kanalov napak pri skupni rabi podatkov.

Explore: Vizualizacija napak

Razumevanje napak in njihovih medsebojnih odvisnosti v šestih prostostnih stopnjah ni vedno preprosta naloga. Funkcija 3D-vizualizacije napak z grafičnimi diagrami v aplikaciji Explore prikaže razširljivo animacijo merjene osi. Uporabnik lahko tako bolje razume svoje meritve in preprosto prikaže odvisnost napak od položaja v načinu vizualizacije napak.


Explore – vizualizacija napak

Explore: meritve v točki zanimanja

Meritev pogosto ni mogoče izvajati neposredno v točki zanimanja. Na tem mestu morda ni mogoče pritrditi opreme, ali pa bi prišlo do oviranja laserskega žarka. Funkcija odmika v aplikaciji Explore omogoča vnos odstopanj X, Y, Z od sprejemnika do točke zanimanja v programsko opremo. Zbrani podatki se nato preračunajo za določitev resnične napake na viru.

Odmik – meritve v točki zanimanja

Explore: izvoz v CSV

Pridobite takojšnji dostop do svojih podatkov z izvozom ene ali več množic podatkov v zapisih, ločenih z vejico (datoteke CSV). Na ta način je omogočena največja prilagodljivost za razširitev vaših možnosti uporabe podatkov.

Explore: analiza premosti in vzporednosti XK10

Podatke laserskega sistema za poravnavanje XK10 je zdaj mogoče analizirati za obdelavo podatkov, primerjavo in funkcionalnost paralelne premosti v aplikaciji Explore. Na voljo je tudi skupna raba podatkov s prilagojenimi poročili v formatu PDF.

Glavne funkcije v aplikaciji Compensate

Compensate: korekcija napak obdelovalnega stroja

Zdaj so podprti krmilniki Mitsubishi serije M800. Uporabnikom so na voljo datoteke za volumetrično kompenzacijo v jeziku obdelovalnega stroja. Skrajšajte zastoje v delovanju strojev, povečajte dobiček, optimizirajte zmogljivost odrezavanja. Siemens 840D je že podprt.

Odkrijte več o aplikaciji Compensate

Compensate – korektura volumetričnih napak

Compensate: korekcija napak obdelovalnega stroja

Zdaj so podprti krmilniki Heidenhain serije iTNC 530 in Fanuc serije 30i. Uporabnikom so na voljo datoteke za kompenzacijo naklona v jeziku obdelovalnega stroja. Skrajšajte zastoje v delovanju strojev, povečajte dobiček, optimizirajte zmogljivost odrezavanja. Krmilnika Siemens 840D in Heidenhain TNC 640 sta že podprta.


Compensate – korektura napak naklona

Compensate: korekcija napak obdelovalnega stroja

Zdaj so podprti tudi krmilniki Heidenhain TNC 640. Uporabnikom so na voljo datoteke za kompenzacijo naklona v jeziku obdelovalnega stroja. Skrajšajte zastoje v delovanju strojev, povečajte dobiček, optimizirajte zmogljivost odrezavanja. Siemens 840D je že podprt.