Preskoči navigacijo

Nova različica pametne aplikacije Renishaw Reporter za pametne tovarne

petek, 31. maj 2019

Podjetje Renishaw, globalni ponudnik visokotehnološke opreme in član odbora za standarde MTConnect, bo na sejmu EMO Hannover 2019 predstavilo izpopolnjeno različico svoje merilne aplikacije za krmilnike obdelovalnih strojev Reporter s podporo za pretočni prenos podatkov MTConnect.

Reporter je aplikacija za realnočasovni nadzor procesov, ki zagotavlja vizualizacijo oz. grafično predstavitev merilnih podatkov. Za vsako meritev prikaže, ali je izdelek ustrezen ali neustrezen oz. opozorilo, zato je idealno orodje za poročanje o osnovnih trendih. Možen je tudi prikaz in ogled arhivskih merilnih podatkov na krmilniku obdelovalnega stroja za identifikacijo dolgoročnih trendov in temperaturnih vplivov ter načrtovanje preventivnega vzdrževanja.

Aplikacija omogoča tudi prikaz podatkov, ki so bili zbrani z drugo programsko opremo za obdelovalne stroje Renishaw ali v merilnih ciklih drugih proizvajalcev obdelovalnih strojev.

Izvoz podatkov za namene arhiviranja ali dodatno analizo

Pametne tovarne rutinsko zbirajo podatke iz proizvodnje in jih uporabljajo za reševanje problemov ali optimizacijo proizvodnih procesov. Reporter z novo funkcijo izvoza podatkov poenostavlja zbiranje in skupno rabo merilnih podatkov s strojev. Uporabniki lahko podatke o kontroli delov in meritve orodij izvozijo iz aplikacije Reporter v datoteko csv, ali pa vzpostavijo pretočni prenos podatkov iz obdelovalnega stroja po standardu za podatkovno izmenjavo MTConnect.

Izvožene podatke o delih je mogoče shraniti za namene sledljivosti ali jih uvoziti v uporabniške programe za analizo kakovosti, proizvajalcem pa zagotavljajo dragocen vpogled v obdelovalne procese.

Poročila o meritvah dolžine in premera orodij

Merilni sistemi za obdelovalne stroje Renishaw so razen za nastavljanje in kontrolo obdelovancev uporabni tudi za nastavljanje dolžine in premera rezalnih orodij na stroju. Zadnja različica aplikacije Reporter lahko shranjuje posodobitve odmikov orodij in prikaže, kako sta se spreminjala dolžina in premer rezalnega orodja v času. Operaterji se lahko na osnovi podatkov o obrabi odločijo za zamenjavo orodja in bodisi preprečijo izmet zaradi čezmerno obrabljenega orodja bodisi se izognejo prezgodnji zamenjavi orodja in tako prihranijo denar.

Izboljšan uporabniški vmesnik

Aplikacija Reporter zdaj omogoča filtriranje podatkov po identifikacijskih oznakah delov, imenih značilnosti ali datumu, da operaterji lažje prikličejo želene podatke. Na voljo je tudi funkcija izvoza filtriranih podatkov za nadaljnjo analizo. Uporabniki lahko poleg tega izbirajo med novim pogledom kompaktne tabele ali standardnim pogledom kontrolne karte.

Pametna aplikacija za pametne tovarne

V aplikaciji Reporter so vgrajene izkušnje in znanje podjetja Renishaw na področju merilne tehnike, proizvajalcem pa zagotavlja dragocene podatke o meritvah obdelovancev in dimenzijah orodja. Operaterjem tako potrjuje zaupanje v obdelovalne procese in daje dostop do podatkov za stalne izboljšave procesov.

Če želite izvedeti več o aplikaciji Reporter, obiščite Renishaw na sejmu EMO 2019 v Hannovru (od 16. do 21. septembra v hali 6, razstavni prostor D48).

Za več informacij o aplikaciji Reporter lahko tudi obiščete www.renishaw.si/reporter.

Prenosi

Za več slik, filmov, osebno izkaznico podjetja ali dodatne informacije o Renishawu in njegovih izdelkih obiščite naše Medijsko središče.