Preskoči navigacijo

Nova petosna glava s proženjem na dotik za kontrolo na koordinatnih merilnih strojih

Renishaw predstavlja še enega v vrsti inovativnih izdelkov, od katerega je mogoče pričakovati, da bo postavil nova merila na področju zmogljivosti kontrole na različnih koordinatnih merilnih strojih (KMS).

Nova merilna glava PH20 uporablja tehnologijo, ki je bila razvita za večkrat nagrajeni merilni sistem REVO® in omogoča edinstvene dotike glave za hitro merjenje, kot tudi hitro brezstopenjsko petosno pozicioniranje za optimalen dostop do značilnosti. Zaradi kompaktne zasnove je primerna tako za nove koordinatne merilne stroje kot za naknadno prigradnjo na večino obstoječih KMS s proženjem na dotik.

 

Preizkušena zmogljivost merjenja

Dotik glave PH20 Uporabniki KMS bodo znali ceniti tudi adaptivno pozicioniranje nove merilne glave PH20 za kompenzacijo napak pri poravnavi delov, hitre rutine za umerjanje in vgrajeno kinematično pritrditev TP20, ki optimizira delovni prostor KMS in tokrat prvič prinaša petosno zmogljivost tudi manjšim strojem.

Uporabniki merilne glave PH20 dobijo s standardno merilno glavo s proženjem na dotik TP20 takojšnji dostop do preizkušenih merilnih modulov s široko izbiro prožilnih sil, možnosti usmerjenih meritev in podaljškov za potrebe različnih aplikacij. Snemljivi moduli zagotavljajo zaščito v primeru trka in jih je možno samodejno menjavati s sistemom za menjavo modulov MCR20. Podjetja, ki že uporabljajo sisteme TP20, jih bodo lahko nadgradila na sistem PH20 in uporabila obstoječe module*.

Znatno izboljšanje produktivnosti kontrole

Brian Gow, direktor trženja izdelkov za KMS pri Renishawu, je o tej pomembni novosti povedal: "REVO je postavil merila za petosno skeniranje na velikih koordinatnih merilnih strojih. Pri novi merilni glavi PH20 pa je vznemirljivo to, da omogoča dostop do naših novih tehnologij večini obstoječih uporabnikov KMS. PH20 tako kot REVO zmanjša gibanje KMS, kar zniža dinamične napake KMS, s hitrimi dotiki pa lahko glava zajema merilne točke bistveno hitreje in pri tem opravlja samo vrtilno gibanje. Rezultat je izboljšanje natančnosti, ponovljivosti in bistveno povečanje produktivnosti kontrole, saj se komponente premerijo do trikrat hitreje kot z dosedanjimi sistemi s proženjem na dotik."

Dramatično skrajšanje časa umerjanja

Umerjanje merilnih glav je za mnoge uporabnike KMS dolg in mučen postopek. Nova glava PH20 prinaša dramatičen prihranek časa z edinstveno tehniko 'izpeljanega' umerjanja, kjer se orientacija glave in položaj modula določita z eno samo operacijo, čemur lahko sledi merjenje pri kateremkoli kotu glave.

Na voljo za naknadno vgradnjo v KMS

PH20 je na voljo ob nakupu novih KMS in za naknadno vgradnjo, vključno s storitvijo naknadne vgradnje v KMS Renishaw, kjer je priložena merilna programska oprema MODUS™ za popolnoma zaokroženo rešitev. Sistem PH20 uporablja krmilnik Renishaw UCC, ki omogoča povezavo z obstoječo merilno in aplikacijsko programsko opremo prek uveljavljenega protokola I++.

PH20 je torej odlična priložnost za uporabnike merilnih sistemov s proženjem na dotik, da nadgradijo obstoječe glave z najsodobnejšo petosno tehnologijo. Zasnova PH20 pomeni, da ni potreben dovod zraka in da je glavo mogoče pritrditi na nastavek koordinatnega merilnega stroja neposredno ali pa prek držala z različnimi pritrdilnimi adapterji. Omeniti je potrebno tudi to, da lahko sistem PH20 v večini primerov uporablja obstoječe programe za indeksirne glave brez sprememb.

 

* Razen modula z večjo silo

 

Dokumenti

Vse slike in besedilo - copyright Renishaw

Prejemanje novic

Če želite redno prejemati Renishaw novice, se registrirajte.