Preskoči navigacijo

Meritev lopatic

Kombiniranje zmogljivosti skeniranja 5-osnega sistema REVO®s programsko opremo MODUS™ Blade planner, SurfitBlade™in merilno programsko opremo MODUS uspešno odpravlja omejitve standardnih tehnik za meritve lopatic.

Tradicionalne metode za kontrolo lopatic so omejene s številom prerezov. Tehnike sledilnega skeniranja REVO in programska oprema Renishaw Blade Toolkit (zbirka orodij za lopatice) omogočajo točne in hitre meritve ter analizo celotne lopatice.

Visokonatančni podatki, zbrani z otipavanjem, zdaj omogočajo neomejeno število prerezov ali analizo celotne površine.

Programska oprema MODUS Blade planner na začetku procesa merjenja lopatic samodejno ustvari program sledilnega skeniranja brez trkov za REVO. Ta program se nato izvede na KMS z merilno programsko opremo MODUS.

Rezultat operacije sledilnega skeniranja je točen oblak točk, ki prekriva celotno površino profila. S funkcijo za razrez oblaka točk v MODUS-u nato ustvarimo prereze tam, kjer so potrebni.

Cel komplet zajetih podatkov se shrani in pozneje lahko po potrebi ustvarite nove prereze, ne da bi morali ponavljati meritve.

Pridobljene podatke lahko nato obdelate na dva načina:

Meritev lopatic

Kontrola

Podatki se razrežejo v MODUS-u in primerjajo z nominalnimi zahtevami po CAD-modelu. Rezultati analize se prikažejo v poročevalcu MODUS, ki pripravi tudi vnaprej opredeljen dokument PDF za arhiviranje.

Projektiranje

SurfitBlade obdela podatke in pripravi polno površino NURBS za analizo aerodinamike, napetosti itd.