Preskoči navigacijo

Merilna programska oprema MODUS™

MODUS je zmogljiv merilno-tehnični programski paket za sistem Equator, ki omogoča programiranje v okolju CAD in meritve kompleksnih profilov.

O MODUS-u

MODUS prejema ukaze za izvajanje skript DMIS od Organiserja, jih nato prevede v standardne ukaze I++ in pošlje v UCCserver Equator. MODUS ponuja celovito zbirko tridimenzionalnih merilno-tehničnih funkcij, ki so na voljo prek intuitivnega uporabniškega vmesnika s polnim grafičnim prikazom merilnih rutin. Čarovniki so hitro in enostavno orodje za določanje vsakodnevnih merilnih nalog in skrbijo za uveljavljanje dobrih praks.

Celovita programska oprema za programiranje MODUS™ na programirljivem sistemu omogoča inženirjem hitro ustvarjanje merilnih rutin za vsak del – enostaven ali zahteven, prizmatične ali proste oblike.

MODUS omogoča preprosto programiranje rutin za skeniranje in dotične meritve na sistemu Equator s standardnimi merilnimi glavami SP25. Med skeniranjem je za določitev značilnosti možno zajeti več tisoč podatkovnih točk, s čimer je omogočena analiza dejanske oblike.

Ključne lastnosti

  • MODUS – zaslon z zavornim sedlom rsp3 Polna podpora za merilne krmilnike, združljive z I++ DME, vključno s krmilnikom Equator
  • Polna združljivost z Equatorjevo primerjalno merilno metodo
  • Offline CAD-programiranje s podporo za nevtralne formate IGES, STEP, Parasolid® in VDA-FS – programi, ki se dostavijo v stroj, so pripravljeni za izvajanje in zahtevajo le malo ali nobenega preizkušanja
  • Visokokakovostna integracija s CAD/CAM-rešitvami CATIA® (v5 in v4), Siemens® NX™ (prej Unigraphics®), Pro/E® in Solidworks®
  • Sistemska podpora za DMIS
  • Certificirani matematični algoritmi
  • Zmogljivo besedilno in grafično poročanje
  • Fleksibilen prikaz rezultatov, vključno s certificiranim formatom Q-DAS

Standardi za usklajeno delovanje

MODUS je zasnovan na uveljavljenih standardih, kot so DMIS, I++ DME, DML in Microsoft® SQL Server, s čimer je zagotovljena maksimalna združljivost z obstoječimi programi in poročili. Med fleksibilnimi možnostmi poročanja so tudi besedilna in grafična poročila, rezultate pa je možno izvoziti v različnih datotečnih formatih, vključno s certificiranim formatom Q-DAS za celovito analizo za potrebe statistične kontrole kakovosti.

Možnosti poročanja v paketu MODUS so obširne in med njimi so tudi tradicionalna besedilna poročila z izčrpnimi možnostmi prilagoditve oblike zapisa. Grafično poročanje omogoča prikaz rezultatov na CAD-modelu, vključno s škatlastimi diagrami in izrisom 3D-oblike za mnoge značilnosti.