Preskoči navigacijo

Konfokalni ramanski mikroskop InVia™

Vrhunski raziskovalni konfokalni ramanski mikroskop je izjemno zmogljiv in v najkrajšem času pridobi najboljše podatke.

Kot rezultat več kot dveh desetletij snovanja, razvoja in izboljšav si je prislužil največ zaupanja uporabnikov na trgu ramanskih instrumentov. Ramanski mikroskop inVia™ je vrhunski raziskovalni ramanski mikroskop, ki lahko služi vašim današnjim in jutrišnjim potrebam.

Mikroskop je preprost za uporabo, kljub temu pa zagotavlja izjemno zmogljivost in zanesljive rezultate, tudi pri najzahtevnejših eksperimentih. Iz diskretnih točk lahko pridobite bogate in podrobne kemične posnetke ter zelo specifične podatke. Mikroskopu inVia zaradi njegove neprekosljive prilagodljivosti zaupajo znanstveniki in inženirji po vsem svetu.

Stik z nami

Analiza podatkov mikroskopa inVia

Glavne lastnosti

Mikroskop inVia je raziskovalni mikroskop, povezan z visokozmogljivim ramanskim spektrometrom. Delo z mikroskopom je preprosto, njegova zmogljivost pa vrhunska – s kombinacijo velike množine zajetih podatkov, visoke spektralne ločljivosti in stabilnosti daje zanesljive rezultate tudi pri najzahtevnejših meritvah.

Visokoučinkovita optična zasnova mikroskopa inVia zagotavlja najboljše ramanske podatke, tudi pri snoveh v sledeh. Če potrebujete tako hitro in zanesljivo izdelavo bogatih in podrobnih kemičnih posnetkov kakor tudi visokospecifične podatke iz diskretnih točk, je mikroskop inVia idealen sistem za vas.

Za podrobnejše informacije si prenesite brošuro o mikroskopu inVia.

Prenos

Objektiv za ramanski mikroskop InVia

Hitrost in občutljivost

Visoka občutljivost vam omogoča spremljanje šibkih ramanskih signalov ter hitro analizo snovi v sledeh, monoslojev in šibkih sipalcev. Optična zasnova z mikroskopom v osi daje stigmatično sliko za visoko optično učinkovitost, odlično zaščito pred stresano svetlobo in občutljivost brez primere.

Ramanski posnetek vulkanske kamnine

Visoka prostorska ločljivost

Optična zasnova omogoča zelo visoko stopnjo konfokalnosti (sposobnost zavračanja signalov, ki ne prihajajo iz območja zanimanja). S tem sta zagotovljeni visoka stabilnost in najvišja možna prostorska ločljivost, ki je omejena le z mejo uklona svetlobe.

Objektiv za ramanski mikroskop InVia

Visoka spektralna zmogljivost

Instrument lahko razloči spektralne značilnosti, ki so ožje od 0,5 cm-1, in s tem sosednje ramanske pasove. Z njim lahko ločite zelo podobne snovi, kot so polimorfi v farmacevtskih pripravkih. Zaradi visoke stabilnosti lahko spremljate tudi drobne spremembe v legi ramanskih pasov (do 0,02 cm-1).

Ramanski mikroskop inVia Qontor

Izjemna stabilnost

Mikroskop inVia in laserje nosi osnovna plošča v obliki satovja, ki je tako stabilna, da običajno ni potrebna optična ali protivibracijska mizica. Glavne premične komponente so opremljene z visokonatančnimi dajalniki Renishaw, ki poskrbijo za to, da je vse na pravem mestu.

Dodatna oprema za nadzor nad okoljem in vzorčevanjem inVia

Spektralna prilagodljivost

Mikroskop inVia lahko prilagodite tako, da bo idealen za analizo vaših specifičnih vzorcev. Mikroskop podpira več laserjev z avtomatiziranim računalniško krmiljenim preklapljanjem. S spreminjanjem vzbujevalne valovne dolžine lahko hitro določite najboljšo konfiguracijo, s katero boste pridobili zanesljive podatke iz vseh svojih vzorcev.

Uporaba visokotemperaturne mizice z mikroskopom inVia

Prilagodljivo vzorčenje

inVia podpira raziskovalne pokončne, invertne in odprte modularne mikroskope, kakor tudi sonde z optičnim vlaknom za analizo na daljavo. Združljiv je z različnimi objektivi in okoljskimi celicami ter omogoča analizo vzorcev v raznih okoljskih pogojih.

Dodatne možnosti

Ramanski mikroskop inVia Inspect

inVia™ InSpect

Naš najboljši ramanski mikroskop smo optimizirali za uporabo v forenzičnih laboratorijih. Mikroskop inVia InSpect ima orodja, ki jih potrebujete za neporušno kemijsko analizo.

inVia InSpect

Hibridni sistem z ramanskim mikroskopom InVia

Kombinirani ramanski sistemi

Kombinirajte dve ali več analiznih tehnik in situ tako, da povežete svoj ramanski instrument z dopolnilnimi analitskimi instrumenti.


Kombinirani sistemi

Rešitev po meri inVia

Ramanske rešitve po meri

Naša izkušena ekipa za posebne izdelke lahko razvije rešitev po meri, ki bo izpolnila vaše specifične zahteve.


Ramanske rešitve po meri

Aplikacije

Ramanski posnetek tablete

Raziskave farmacevtskih proizvodov

Pri komercialnih formulacijah, za katere je že potekla patentna zaščita in ki imajo mnogo sestavin in lastnosti, je zelo zaželena možnost določanja sestave ter velikosti in porazdelitve domen. Mikroskop inVia ima izjemno kemijsko specifičnost in občutljivost ter ustvarja podrobne kemične posnetke najrazličnejših formulacij.

Prenos dodatnih informacij v zvezi z uporabo

Ramanski posnetek polimera

Raziskave polimerov

Ramanski mikroskop InVia zagotavlja kemijsko specifičnost in občutljivost na nedestruktiven način, manipulacija z vzorci in njihova priprava pa nista potrebni. To je pomembno pri raziskavah polimerov oz. pri iskanju novih materialov, izboljševanju učinkovitosti obstoječih materialov in nižanju stroškov izdelkov.

Prenos dodatnih informacij v zvezi z uporabo

LiveTrack za sprotno
uravnavanje izostritve

Mikroskop inVia uporablja tehnologijo samodejnega sledenja izostritve LiveTrack™ za sprotni zajem točnih in ponovljivih spektrov in topografije pri vzorcih, za katere je značilna velika variabilnost po višini. Ustvarite osupljive 3D-posnetke neravnih, ukrivljenih ali grobih površin brez predskeniranja. Za primer si oglejte videoposnetek.

Preprosto analizirajte tekoče ali plinaste vzorce s kompletom za makro vzorčevanje

Komplet za makro vzorčevanje poenostavlja analizo tekočih ali plinastih vzorcev v epruvetah in kivetah. Vgradnja kompleta traja le nekaj sekund za hitro izvedbo ramanske analize.

Ali želite izvedeti več?

Vaše lokalno predstavništvo vam bo z veseljem pomagalo pri vaši poizvedbi.
Izpolnite obrazec ali pa nam pošljite e-poštno sporočilo.

Stik z nami

Prejemajte zadnje novice

Ostanite na tekočem z zadnjimi novicami, spletnimi seminarji, dodatnimi informacijami v zvezi z uporabo in predstavitvami novih izdelkov, ki jih dostavimo v vaš e-poštni predal.

Naroči se

Prenosi: ramanski mikroskop InVia

Podroben opis

Na voljo so trije modeli mikroskopa inVia: od našega paradnega konja inVia Qontor, ki je popolnoma avtomatiziran in opremljen s tehnologijo za sledenje izostritve, do vstopnega sistema inVia Basis.

Parameter

Vrednost
Razpon valovnih dolžin200 nm do 2200 nm
Podprti laserjiOd 229 nm do 1064 nm
Spektralna ločljivost0,3 cm-1 (FWHM)
Najvišja ločljivost, ki je običajno potrebna: 1 cm-1
Stabilnost< ±0,01 cm-1Variabilnost osrednje frekvence pasu Si 520 cm-1 na krivulji prilega, določena po več meritvah. Doseženo s spektralno ločljivostjo 1 cm-1 ali višjo
Spodnje mejno valovno število5 cm-1Običajno najnižje potrebno: 100 cm-1
Zgornje mejno valovno število30.000 cm-1Standardna: 4.000 cm-1
Prostorska ločljivost (lateralna)0,25 µmStandardna: 1 µm
Prostorska ločljivost (aksialna)< 1 µmStandardna: < 2 µm. Odvisno od objektiva in laserja
Velikost detektorja (standardno)1024 pikslov × 256 pikslovOstale možnosti
Delovna temperatura detektorja-70 °C
Podprti Rayleighovi filtriNeomejenoDo štirje filtrski seti v avtomatiziranem nosilcu. Neomejeno število dodatnih filtrskih setov v kinematičnih nosilcih z natančnim pozicioniranjem in ročnim preklapljanjem
Število podprtih laserjevNeomejenoStandardno eden. Za več kot 4 dodatne laserje je potrebna pritrditev na optično mizico
Osebni računalnik z Windowsi za krmiljenjeOsebni računalnik s sodobnimi specifikacijami in z operacijskim sistemom Windows®Vključuje delovno postajo, zaslon, tipkovnico in sledilno kroglico
Napajalna napetost110 V AC do 240 V AC +10% -15%
Napajalna frekvenca50 Hz ali 60 Hz
Značilna poraba moči (spektrometer)150 W
Globina (dvolaserski sistemi)930 mmOsnovna plošča za dva laserja
Globina (trilaserski sistemi)1116 mmOsnovna plošča za tri laserje
Globina (kompaktna)610 mmDo trije laserji (odvisno od vrste laserja)
Značilna masa (brez laserjev)90 kg

Ogled vzorcev

inVia BasisinVia ReflexinVia Qontor
Stereo slika (skozi binokular)
Shranjevanje v pomnilnik in samodejni ogled po zajemu-
Programski nadzor mikroskopa-
Samodejno preklapljanje med belo svetlobo/ramanskim snemanjem-
Samodejno shranjevanje bele svetlobe s podatki-
Kombinirano ogledovanje videa v beli svetlobi in z laserjem-
Samodejno ostrenje v beli svetlobi (LiveTrack)--

Zajem ramanskih podatkov

inVia BasisinVia ReflexinVia Qontor
Samodejna merilna vrsta
Samodejno sledenje izostritve (LiveTrack)--

Preverjanje poravnave in delovanja

inVia BasisinVia ReflexinVia Qontor
Interni vir za umerjanje v valovni dolžini neona-
Interni referenčni etaloni za samodejno umerjanje-
Samodejna korektura ramanske kalibracije (hitro umerjanje)
Samodejna poravnava laserja
Samodejna poravnava ramanskega signala
Kontrola stanja-

Legenda

- ni na voljo■ opcija▲ v obsegu dobave