Preskoči navigacijo

Industrijske aplikacije Renishawove dodajalne izdelovalne tehnologije s kovino

Izdelajte kompleksne kovinske dele za najrazličnejše industrije.

Izjemno uporabne rešitve v industrijskem sektorju

Dodajalna izdelava s kovinami omogoča izgradnjo kovinskih delov, ne da bi bilo treba najprej izdelati tradicionalna orodja, manj je tudi omejitev glede geometrije delov. Poleg tega se dopolnjuje s tradicionalnimi metodami odvzemanja materiala in jo je možno zelo hitro vključiti v obstoječe proizvodno okolje.

Organizacije, ki uporabljajo kovinske dele, lahko s pomočjo temeljite analize življenjskega cikla proizvodov in proizvodnje ugotovijo pomanjkljivosti, ki jih je možno premostiti z dodajalno izdelavo s kovinami - krčenje razvojnega časa, proizvodnih korakov, zniževanje stroškov in porabe materiala.

Prednosti dodajalne izdelave s kovinami so najprej izkoristili v industrijah visoke tehnologije, kot so na primer letalska in vesoljska industrija ter motošport. Z vse večjo uporabo tehnologije se veča tudi možnost, da postane dodajalna izdelava s kovino široko dostopna in obvezni del opreme vsakega inženirja in konstruktorja.

Zdravstvo - dentalna in splošna medicina

Tankostenska dentalna ogrodja se izdelujejo v proizvodnem obsegu. Dodajalna izdelava je idealna za visokokompleksne, po meri narejene dele, saj ima konkurenčno prednost pred tradicionalnimi metodami prav pri izdelavi zapletenih delov iz majhne skupne količine materiala.

Prvi uporabniki dodajalne izdelave s kovino v ortopediji s pridom izkoriščajo možnost izdelave zahtevnih geometrij in struktur iz visokokakovostnih materialov kot je titan.

3D tiskanje s kovino za zdravstvo

Izdelava kalupov in prilagojenih hladilnih kanalov

Dodajalna izdelava s kovino lahko prispeva k skrajšanju proizvodnih ciklov in izboljšanju produktivnosti pri postopkih brizganja.

Kovinski kalupi za brizganje imajo prilagojene kanale za ohlajanje kalupa. S tradicionalnimi metodami izdelave kalupov se hladilne kanale izvrta le v ravnih linijah. Dodajalna izdelava s kovino omogoča, da se hladilne kanale načrtuje in izdela primerno obliki kalupa. Zmogljivost hlajenja je zato večja, podaljša se življenjska doba kalupa in zmanjša odpad.

  • Simulation of conformal cooling channels

Avtomobilska industrija

Industrija športnega avtomobilizma je uvedla dodajalno izdelavo s kovinami za proizvodnjo po meri narejenih delov, npr. hladilnih kanalov. 

Veliko dela je prav v tej industriji vloženega v razvoj, zato je hitrost spreminjanja prototipnih izdelkov ključnega pomena za zagotavljanje konkurenčne prednosti. Funkcionalni kovinski deli so hitro izdelani in njihove lastnosti testirane.

3D tiskanje s kovino za avtomobilsko industrijo

Letalska in vesoljska industrija

Deli, narejeni z dodajalno izdelavo, se uporabljajo v letalski in vesoljski industriji kot funkcionalne komponente, na primer lopatice turbinskih motorjev, sistemi za dovajanje goriva in vodilna krila.

Topološka optimizacija delov prispeva k izboljšanju funkcionalnosti in zmanjšanju teže. Zaradi lažjih komponent je tudi letalo lažje, poraba goriva se zmanjša.

3D tiskanje s kovino za letalsko in vesoljsko industrijo
  • Kwikbolt temporary fastening device

Kreativni sektor

Nova svoboda oblikovanja je dobrodošla na vseh področjih ustvarjanja kot so arhitektura, nakit in zabavna industrija, kjer so zelo kompleksni in unikatni artikli še posebej zaželeni.

Možno je izdelati po meri načrtovane izdelke z medsebojno povezanimi deli, s tankimi stenami ali votlimi deli. Kovine je možno končno obdelati z različnimi postopki za večji vizualni učinek. 

Raziskave

Renishaw sodeluje s številnimi univerzami, raziskovalci in akademskimi ustanovami v raznih projektih dodajalne izdelave s kovinami.

Načelo odprtih parametrov za vse materiale, ki se uporabljajo s sistemi Renishaw, spodbuja razvoj parametrov pri novih materialih.

  • Renishaw supports Brunel Racing in Formula Student competition