Preskoči navigacijo

Grafični uporabniški vmesniki Renishaw

Grafični uporabniški vmesniki za nastavljanje delov, kontrolo, nastavljanje orodij in umerjanje.

Renishaw je v sodelovanju z vodilnimi proizvajalci obdelovalnih strojev razvil programske grafične uporabniške vmesnike (GUI) za naloge kot so nastavljanje delov, nastavljanje orodij in umerjanje merilnih glav.

Vsak grafični uporabniški vmesnik predstavlja intuitivno in do uporabnika prijazno okolje, ki operaterja vodi po postopku uporabe merilnih glav Renishaw za obdelovalne stroje. Aplikacije v veliki meri zmanjšajo obseg usposabljanja, ki je znano pri tradicionalnem programiranju obdelovalnih strojev, da lahko uporabniki začnejo uporabljati cikle z minimalnim trudom.

Pasica GUI

Grafični uporabniški vmesniki z izboljšano uporabnostjo in odpravo ročnih nalog priprave poenostavljajo uporabo in vodijo uporabnike po ciklih za umerjanje merilnih glav, nastavljanje delov, nastavljanje orodij in kontrolo z merilnimi glavami.

Vrste grafičnih uporabniških vmesnikov

Grafične uporabniške vmesnike običajno delimo v dve kategoriji:

vmesniki, ki jih proizvajalci obdelovalnih strojev integrirajo v krmilnike obdelovalnih strojev (popolnoma integrirani) in vmesniki, ki so primerni tako za prvo vgradnjo kot za naknadno vgradnjo (vmesniki za naknadno vgradnjo*).

V spodnji preglednici so našteti nekateri razpoložljivi paketi grafičnih uporabniških vmesnikov. Za popoln seznam se obrnite na lokalno predstavništvo za Renishaw.

Popolnoma integrirani grafični uporabniški vmesnikiKrmilnik/stroj
Grafični uporabniški vmesniki FanucDoosan, Hwacheon, Leadwell, TongTai, Victor, YCM in YouJi
Grafični uporabniški vmesniki za brezkontaktno nastavljanje orodijSiemens
Grafični uporabniški vmesniki za naknadno vgradnjo*Krmilnik/stroj
Set and InspectFanuc, Hartford, Kitamura, Matsuura, Mazak, Mitsubishi, Okuma
GoProbe iHMICNC-krmilniki Fanuc Plus in stroji Fanuc ROBODRILL z vmesnikom iHMI
Grafični uporabniški vmesnik za brezkontaktno nastavljanje orodijHeidenhain
*Vgradnja lahko zahteva opcije za krmilnik obdelovalnega stroja in/ali API-je. Za podrobnosti glejte podatkovni list izdelka.

Grafični uporabniški vmesniki Fanuc

Ti grafični uporabniški vmesniki so namenjeni krmilnikom Fanuc, ki ne podpirajo operacijskega sistema Windows in jih proizvajalec obdelovalnega stroja integrira v krmilje. Grafični uporabniški vmesniki zagotavljajo cikle za nastavljanje delov, kontrolo ter kontaktno in brezkontaktno nastavljanje orodij.

GUI Renishaw na krmilniku Fanuc

Grafični uporabniški vmesniki za brezkontaktno nastavljanje orodij

Grafični uporabniški vmesniki za brezkontaktno nastavljanje orodij so do uporabnika prijazni vmesniki za cikle za brezkontaktno nastavljanje orodij, ki pohitrijo in poenostavijo procese meritve orodij na stroju.

Grafični uporabniški vmesnik Siemens in Heindenhain

Set and Inspect

Set and Inspect je preprosta in intuitivna merilna aplikacija za stroje, namenjena tistim uporabnikom, ki potrebujejo preprosto merilno rešitev. Aplikacija se namesti v krmilnik z operacijskim sistemom Microsoft® Windows® ali v tablico Windows, ki je povezana s krmilnikom prek Etherneta.

Set and Inspect omogoča prvo vgradnjo pri proizvajalcih obdelovalnih strojev in naknadno vgradnjo.

Aplikacija za stroje Set and Inspect, integrirana v CNC-krmilnik Hartrol Plus

GoProbe iHMI za CNC-krmilnike Fanuc Plus in stroje Fanuc ROBODRILL z vmesnikom iHMI

GoProbe iHMI uporablja vdelani operacijski sistem Windows, tehnologijo Fanuc Picture in zaslon na dotik naprave Fanuc iHMI za preprosto merilno rešitev, idealno za uporabnike, ki jim manjkajo izkušnje z merilnimi sistemi. GoProbe iHMI omogoča prvo vgradnjo pri proizvajalcu obdelovalnega stroja in naknadno vgradnjo.


GoProbe iHMI za Fanuc Robodrill

Set and Inspect prinaša izboljšave v proizvodni proces

Izvedite, kako so kupci z našimi aplikacijami za obdelovalne stroje poenostavili svoje proizvodne procese.

Pri snovanju novega krmilnika Hartrol Plus je bila v ospredju preprosta uporaba naših strojev. Set and Inspect je idealen pomočnik, saj lahko operaterji z njegovim grafičnim uporabniškim vmesnikom zlahka programirajo merilne rutine obdelovalnega stroja.

Hartford (Tajvan)