Preskoči navigacijo

Fleksibilen nadzor procesov v delavnici

Proizvajalci po vsem svetu nadzorujejo svoje procese z merilnimi sistemi Equator™.

Zmanjšajte izmet

Stroškom izmeta se pogosto lahko izognemo tako, da uveljavimo pravi nadzor procesov. Najsi je merilni sistem Equator implementiran kot avtomatiziran del proizvodne linije ali kot samostojna naprava za nadzor procesov, njegova hitrost uporabnikom omogoča, da napredujejo od kontrole vzorcev na 100-odstotno kontrolo izdelkov in tako pomembno izboljšajo zmogljivost svojih procesov.

Njegova funkcija Process Monitor operaterjem zagotavlja sprotni prikaz paličnih grafikonov in diagramov z merilnimi podatki, na podlagi katerih lahko uveljavijo popravke procesov še preden se pojavijo škartni izdelki.

Odpravite ozka grla

Delavniški koordinatni merilni stroji so pogosto postavljeni v prostorih z regulirano temperaturo. Zaradi oteženega dostopa in vrst pri merjenju komponent podatki iz kontrole prihajajo z zamudo. Te zamude lahko privedejo do začasnih prekinitev proizvodnje ali pa do odločitve za nadaljevanje ob sprejetem tveganju, da deli niso več znotraj toleranc.

Zaradi vsestranskosti in hitrega delovanja sistema Equator je menjavanje delov hitro in cikli so kratki. Neobčutljivost sistema na temperaturne spremembe in preprosta uporaba omogočata operaterjem, da prihranijo čas z merjenjem komponent kar v delavnici.

Majhni stroški lastništva

Naložba v merilni sistem Equator se hitro povrne. Zamenjava ročnih meritev z avtomatiziranim merilnim sistemom Equator lahko močno poveča produktivnost in obenem zmanjša stroške dela. Sistem Equator je na voljo za delček cene enakovrednega merilnega sistema po meri, vključno s pripadajočimi vpenjali.

Merilni sistem Equator je mogoče reprogramirati in zato odpade potreba po dragih predelavah meril po meri za merjenje spremenjenih ali novih komponent.

Preprosta avtomatizacija

Z vse večjim povpraševanjem po popolnoma avtomatizirani proizvodnji, ki izhaja iz trenda gradnje 'pametnih tovarn', je merilni sistem Equator vse pogosteje integriran v avtomatizirane celice.

Skupaj s sistemom Equator je mogoče dobaviti komplet Equator EZ-IO, ki je oblikovan za integratorje avtomatizacijskih sistemov in omogoča preprosto nastavljivo komunikacijo med sistemom in razno opremo v avtomatiziranih delovnih celicah. Za vlaganje delov na merilni sistem Equator običajno skrbi robot ali voziček.

Toplotna neobčutljivost

Equatorjeva zmožnost hitrega in natančnega merjenja delov kar v delavnici namesto v okolju z regulirano temperaturo je velika prednost pri marsikateri aplikaciji.

Njegova inovativna merilna tehnologija je zasnovana na tradicionalni primerjavi proizvedenih delov z referenčnim mastrom. Ponovna meritev mastra je enostavna kot meritev proizvedene komponente in takoj kompenzira vse toplotne vplive.

Možnost ponovnega programiranja

V konstrukciji in v proizvodnji imamo pogosto opravka z izpopolnitvami delov. Sistem Equator se je izkazal za popolno rešitev, saj je en sam merilni sistem kos tako trenutni paleti izdelkov, kakor tudi vsem prihodnjim konstrukcijskim spremembam.

Prilagajanje programov delov z dodajanjem ali spreminjanjem značilnosti je preprosto s programsko opremo MODUS, ki je vgrajena v vse sisteme Equator.

Vsestranskost

V proizvodnih obratih, kjer se serija izdelkov spremeni vsakih nekaj tednov, se je za nepogrešljivo izkazala Equatorjeva sposobnost hitrega preklapljanja med deli.

Operaterji z Equatorjevo programsko opremo Organiser™ preprosto izbirajo med različnimi programi delov s pomočjo slik, nazivov izdelkov ali črtne kode. Menjava vpenjal je hitra s ponovljivimi vpenjali in ploščami.