Preskoči navigacijo

Proizvodnja električnih vozil

Prihodnost proizvodnje EV

Od hitrega večsenzorskega skeniranja obdelanih blokov do analize materiala gorivnih celic: svojim kupcem v avtomobilski industriji zagotavljamo podporo na poti od motorjev z notranjim zgorevanjem (ICE) do električnih vozil (EV).

Prenos naše brošure o EV

Naslovnica avtomobilske brošure na iPadu

Vaš partner za inovativnost

Rast proizvodnje vozil z novimi vrstami pogonov, med katerimi so tudi hibridna in popolnoma električna vozila, je privedla do velikih sprememb v praksi avtomobilskega inženiringa in proizvodnje. Prilagodljivost proizvodnje v luči nenehnih izboljšav tehnologij je ključnega pomena za komercialni uspeh na poti do EV.

S podporo proizvodnih in kontrolnih procesov, ki so dovolj pametni za korigiranje lezenja procesov in prilagodljivi tudi za večkratne iteracije konstrukcije, vam lahko pomagamo pri hitrem prilagajanju vaše proizvodnje na novo električno prihodnost.

Fotografija Adobe Stock: baterija vozila z električnim motorjem

Avtomobilske baterije

  • Analiza surovin
  • Raziskave dosega
  • Nadzor nad dobavnimi verigami

Naše neporušne ramanske tehnologije so primerne za kemične preiskave baterij v različnih delovnih razmerah, ki vključujejo hitro polnjenje in izjemne temperature. Odkrijte, kako se baterija odziva, nato pa poiščite način za izboljšanje njenega izkoristka.

Fotografija Adobe Stock: polprevodnik

Močnostna elektronika

  • Neporušne preiskave materialov
  • Izboljšana kakovost in izkoristek materialov
  • Manj odpovedi med obratovanjem

Novi materiali polprevodnikov prinašajo večjo maksimalno moč in učinkovitost ter zmanjšujejo dimenzije in težo. Naše ramanske tehnologije vam lahko pomagajo pri preučevanju teh za obdelavo težavnih polprevodniških materialov in pri razvoju izboljšanih naprav.

Stator EV z REVO

Elektromotorji

  • Kontrolne meritve višine navitja
  • Kontrole izolacijskega papirja
  • Visokohitrostna kontrola statorjev s sistemom REVO

Preprečite, da bi dragoceni končni izdelki postali škart zaradi neustreznih komponent. Naš merilni sistem Equator™ za proizvodne linije lahko hitro kontrolira značilnosti statorskih lameliranih paketov. V primeru spremembe konstrukcije lahko prilagodljivi merilni sistem Equator preprosto reprogramirate.

Zmanjšanje hrupa, vibracij in nemirnega teka menjalnikov

  • Zaprtozančno vodenje proizvodnega procesa
  • Meritve na mestu proizvodnje na liniji in večsenzorski merilni sistemi
  • Hitro in prilagodljivo spreminjanje konstrukcije in kontrolnih procesov

Proizvajalci lahko z nadzorom nad tolerancami komponent izdelujejo zobnike z višjo natančnostjo in bolj togimi ohišji za zmanjšanje stopnje hrupnosti, vibracij in nemirnega teka (NVH) menjalnikov ter izboljšanje učinkovitosti vozil.

Motorji

  • Meritve površinske hrapavosti
  • 5-osno skeniranje REVO za sedeže ventilov in vodila z večsenzorskimi zmožnostmi za brezkontaktno kontrolo
  • Hitre meritve stanja površin in oblike na stroju za nadzor procesov

Hibridna vozila morajo biti sposobna iztisniti zadnjo kapljico izkoristka iz motorjev z notranjim zgorevanjem. Izkoristek motorja je občutljiv na drobne variabilnosti v izdelavi sedežev ventilov in njihove okolice, enako pa velja tudi za vodilne površine glav valjev. Kontrolirajte sedeže ventilov, vodila in zgorevalne prostore s tehnologijo 5-osnega skeniranja REVO®.

Avtomobilska tehnika na poti od motorjev z notranjim zgorevanjem do električnih vozil

Prilagodljivost proizvodnje bo z izpopolnjevanjem novih avtomobilskih tehnologij ključna za komercialni uspeh na poti od konvencionalnih motorjev z notranjim zgorevanjem do popolnoma električnih vozil.

Vodja razvoja poslovanja v segmentu avtomobilske industrije pri Renishawu Gareth Tomkinson pojasnjuje, kako vam rešitve za proizvodnjo iz Renishawa prinašajo hitrost, prilagodljivost in preprosto uporabo v pomoč pri pripravi proizvodnje na novo električno prihodnost.

Prenos naše brošure o EV