Preskoči navigacijo

AxiSet™ Check-Up

Hiter in avtomatiziran pregled stanja večosnih obdelovalnih strojev.

AxiSet™ Check-Up je stroškovno ugodna rešitev za preverjanje in izboljšanje zmogljivosti rotacijskih osi

Sistem AxiSet Check-Up ponuja preprost in zanesljiv proces za analizo delovanja rotacijskih osi in identifikacijo problemov zaradi nepravilne priprave stroja, trkov ali obrabe. Uporabniki večosnih obdelovalnih centrov in večopravilnih strojev lahko zdaj v le nekaj minutah identificirajo težave s poravnavo ter napake geometrije in vrtišč stroja, ki lahko povzročijo podaljšanje časa za nastavljanje procesov in izdelke, ki niso skladni z zahtevami. Ko je to mogoče, AxiSet Check-Up samodejno popravi parametre vrtišč na stroju.

Za manj izmeta, boljšo produktivnost in večji dobiček – merilne glave Renishaw za obdelovalne stroje bodo poskrbele, da bo vaš obdelovalni proces pod nadzorom.

Analiza podatkov na preprost način

Aplikacija AxiSet Check-Up grafično prikaže merilne podatke, ki jih ustvari programska oprema z makroji AxiSet Check-Up.

V aplikaciji so grafično prikazani podatki o zmogljivosti večosnih strojev, ki pomagajo pri odločanju o ustreznosti ali neustreznosti na podlagi opredeljenih toleranc. Funkcija priprave grafikonov z zgodovinskimi podatki omogoča spremljanje zmogljivosti stroja v času.

Komponente sistema

Komponente sistema AxiSet™ Check-Up

Makroji

Merilni makroji AxiSet Check-Up so na voljo za vrsto CNC-krmilnikov in so pripravljeni posebej za različne obdelovalne centre in večopravilne stroje. Ti makroji upravljajo stroj med zajemanjem merilnih podatkov.

Omogočajo tudi samodejne posodobitve parametrov in kompenzacijo napak vrtišč rotacijskih osi.

Aplikacija

Aplikacija AxiSet Check-Up daje podroben in grafični prikaz merilnih podatkov, ki jih pripravi programska oprema z makroji.

Aplikacija se namesti na osebni oz. tablični računalnik z operacijskim sistemom Windows 10 (32- ali 64-bitnim) ali novejšim, njena uporaba pa je možna z licenco. Na voljo so tudi trajne in preskusne licence.

Strojna oprema

Pri meritvah je za referenco uporabljena kalibracijska krogla na magnetnem podnožju.

Etalon je preprost za uporabo, zato je čas priprave skrajšan na minimum. V večini primerov ni potrebno niti odstraniti vpenjal oz. izdelkov.

Svojim kupcem priporočamo, da po postavitvi strojev kontrolirajo rotacijske osi s sistemom AxiSet Check-Up. Razmere v njihovem proizvodnem obratu (kot so temelji in ravnost površin) se lahko namreč znatno razlikujejo od tistih v Hartfordovi tovarni. Na natančnost lahko vplivata tudi transport in montaža, funkcija samodejne kompenzacije AxiSet Check-Up pa zagotavlja ohranitev visoke ravni natančnosti in kakovosti obdelovalnega stroja.

Hartford (Tajvan)

Priporočamo

Tehnologija RENGAGE™ – Za optimalno zmogljivost priporočamo visokonatančne merilne glave za obdelovalne stroje Renishaw s tehnologijo RENGAGE.

Umerjeno dolžinsko merilo – Skrbi za sledljivost in primerljivost meritev sistema AxiSet Check-Up z nastavitvami proizvajalcev obdelovalnih strojev.

Nadaljnji koraki

Če menite, da je AxiSet™ Check-Up pravi za vas, se obrnite na lokalno zastopništvo.

Več o tem