Preskoči navigacijo

Merilna programska oprema MODUS™

Merilna programska oprema Renishaw MODUS poenostavlja zahtevne meritve.

Programska oprema MODUS je zmogljiva platforma za razvoj in izvajanje kontrolnih programov, vključno s polno podporo za revolucionarno petosno merilno tehnologijo REVO.

  • Realnočasovno poročanje MODUS za velik model Polna podpora za merilne krmilnike, združljive z I++ DME, vključno s serijo univerzalnih krmilnikov za KMS Renishaw UCC
  • Polna združljivost s sistemom REVO
  • Offline CAD programiranje, podpora za nevtralne formate IGES, STEP, Parasolid® in VDA-FS
  • Visokokakovostna integracija s CAD/CAM-rešitvami CATIA® (v5 in v4), Siemens® NX™ (prej Unigraphics®), Pro/E® in Solidworks®
  • Popolna simulacija, vključno s petosnimi premiki
  • Sistemska podpora za DMIS
  • Certificirani matematični algoritmi
  • Zmogljivo besedilno in grafično poročanje
  • Fleksibilen prikaz rezultatov, vključno s certificiranim formatom Q-DAS

Zmogljiva merilna programska oprema

Zaslonski posnetek meritve rotorja v progamu MODUS

Programska oprema MODUS iz Renishawa je zmogljiva platforma za petosne meritve. Prilagodljiv uporabniški vmesnik omogoča offline ustvarjanje programov DMIS, uvažanje geometrij iz risb, vključenih dimenzij in podatkov o tolerancah iz CAD-modela, kakor tudi polne možnosti simulacije. Programska oprema vključuje tudi certificirane algoritme za merjenje značilnosti, konstruiranje značilnosti in poravnavanje delov.

Programe je možno ustvarjati offline oz. neposredno v paketu CAD, z verifikacijo poti merilne glave na zaslonu. Določiti je mogoče tudi okolje KMS, položaj vpenjal in položaj merjenca na stroju za polno simulacijo petosnih merilnih programov. Na ta način se skrajšajo zastoji v delovanju KMS, saj je program, ki je dostavljen v stroj, že pripravljen za izvedbo oziroma zahteva le malo ali nič preizkušanja.

Standardi za usklajeno delovanje

Zaslonski posnetek realnočasovnega poročanja MODUS

MODUS je zasnovan na uveljavljenih standardih, kot so DMIS, I++ DME, DML in Microsoft® SQL Server, s čimer je zagotovljena maksimalna združljivost z obstoječimi programi in poročili. Med fleksibilnimi možnostmi poročanja so tudi besedilna in grafična poročila, rezultate pa je možno izvoziti v različnih datotečnih formatih, vključno s certificiranim formatom Q-DAS za celovito analizo za potrebe statistične kontrole kakovosti.

Možnosti poročanja v paketu MODUS so obširne in med njimi so tudi tradicionalna besedilna poročila KMS z izčrpnimi možnostmi prilagoditve oblike zapisa. Grafično poročanje omogoča prikaz rezultatov na CAD-modelu, vključno s škatlastimi diagrami in izrisom 3D-oblike za mnoge značilnosti.

Dolgoročno varna naložba

Merilna programska oprema MODUS je dolgoročno varna naložba, ki jamči za razpoložljivost prihodnjih tehničnih izboljšav na področju merilnih sistemov in krmilnikov iz Renishawa.

Sem spadajo tudi prihajajoče merilne glave in moduli za 5-osni merilni sistem REVO, vključno z rešitvami za merjenje površinske hrapavosti.

Izkoristite skriti potencial vaših koordinatnih merilnih strojev

V tej beli knjigi so predstavljene priložnosti za izboljšanje sposobnosti in zmogljivosti obstoječih koordinatnih merilnih strojev z naknadno vgradnjo najsodobnejše programske opreme, krmilnikov in merilnih glav.

  • White paper:  Unlock the hidden potential of your CMMs

    Advances in sensors, metrology software and controller technology now offer the opportunity to transform existing CMMs, providing greater accuracy, faster measurement, more automation and new capabilities, whilst taking full advantage of CAD-driven programming.

.

Informacije o izdelkih za kontrolo na KMS